Nagykövetekkel egyeztetett Nagy István

agrarszektor.hu
A közös uniós agrárpolitikáról, a GMO-mentes állati takarmányokról és a védjegypolitikáról egyeztetett a napokban Nagy István agrárminiszter Franciaország budapesti nagykövetével. Az agrárminiszter emellett Szaúd-Arábia nagykövetével is megbeszélést folytatott, akivel a kutatás-fejlesztésben lehetséges együttműködésről, valamint a kereskedelmi lehetőségekről egyeztettek.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A feldolgozottsági szint növelése, az öntözés fejlesztése és a generációváltás elősegítése a magyar mezőgazdaság legfőbb feladata - jelentette ki Nagy István a Pascale Andreanival, Franciaország budapesti nagykövetével folytatott megbeszélésen. A tárcavezető további célkitűzésnek nevezte a kutatás-fejlesztés eredményeinek az agráriumba történő beillesztését, egyeztettek ugyanakkor a GMO-mentes állati takarmányokról, illetve a védjegypolitikáról is. Az egyeztetésen a miniszter kiemelte ugyanakkor azt is, hogy az idei év legfontosabb témája a Közös Agrárpolitika (KAP), amelynek költségvetésén és részletszabályain egyaránt sok múlik, az együttműködés keretei közt kialakított új támogatási rendszer azonban mintegy 9 milliárd euró közvetlen termelői segítséget jelent a szektornak 2020-ig.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Mohammed Abdulhadi Al Matrafit, Szaúd-Arábiai Királyság nagykövetével az agrár-külkereskedelemről, a magyarországi befektetések és a biztonságos húsellátás lehetőségeiről, valamint a kutatás-fejlesztésben lehetséges együttműködésről folyatott megbeszélést Nagy István. A miniszter a két ország közötti fontos előrelépésnek tartja, hogy Magyarország megkapta az engedélyt a vöröshús Szaúd-Arábiába történő exportálásra.

Címlap kép: MTI/Varga György 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?