2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Vége a dalnak? - Leállította a hatóság Bige László üzemét

agrarszektor.hu
A 24.hu úgy értesült, hogy a hét elején a megyei katasztrófavédelmi hatóság felfüggesztette a Bige Holding szolnoki kénsavgyárának működési engedélyét. Még az úton lévő kamionos szállítmányoknak is vissza kellett fordulniuk. A agrárszketor.hu folyamatosan követi a Nitrogénművek tulajdonosa körül zajló eseményeket.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A műtrágyapiacon a Bige Holding "zászlóshajója" a pétfürdői Nitrogénművek Zrt., ahol a nitrogéntartalmú műtrágyák készülnek, míg az egykori Tiszamenti Vegyiművek privatizálásával megszerzett szolnoki gyárban összetett - nitrogént, foszfort és káliumot tartalmazó (NPK) - műtrágyákat állítanak elő. Utóbbi helyszín ellen indultak meg a  támadások már tavaly novemberben, amikor egy 300 fős különítmény megszállta, hogy a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozzanak.

Május végén a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki Bige Lászlót. Ekkor a hírek szerint vesztegetéssel vádolták meg az ötödik leggazdagabb magyart. Aztán a hvg.hu úgy értesült, hogy valójában egy régi kereskedelmi ügylet miatt került a hatóság célkeresztjébe a műtrágyakirály, a hírek szerint Bige nem piaci áron adott el műtrágyát.

Az újabb látványos intézkedést, a szolnoki gyár leállításáról szóló hírt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősítette a 24.hu-nak. A hatósági szakemberek ismételten hiányosságokat tártak fel az említett üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételei nem adottak. Ebből következően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági jogkörében eljárva megtiltotta az üzem működését - közölték. Részleteket azonban nem árultak el, így azt sem, milyen konkrét szabálytalanság miatt került sor az intézkedésre.

Korábbi cikkeink a témában:

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?