Techguruk hódíthatják meg az agráriumot: ilyen program még nem volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Mától lehet jelentkezni a magyar mezőgazdaság megújítását segítő NAK Tech Lab vállalkozásfejlesztési programra - jelentette be Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője az erről szóló sajtóeseményen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A NAK Tech Lab inkubációs program célja, hogy a leginnovatívabb megoldások megtalálják helyüket a hazai agrárszektorban és élelmiszeriparban, ezáltal versenyképesebbé, fenntarthatóbbá és környezettudatosabbá téve az iparágat és a piacot. Az október 3-án megjelent felhívás szerint, induló innovatív vállalkozások jelentkezhetnek a három hónapos programba, akik közül a kiválasztott csapatok fejlődése üzleti képzésekkel, valamint agráripari, üzletfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva vehet lendületet.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

"Megmutatjuk az ígéretes innovatív vállalkozásoknak, hogy a hazai agráripar számos fejlesztési lehetőséget kínál, és az újításukon külföldön dolgozó hazai vállalkozásoknak is vonzó fejlesztési programot nyújtunk, így ez a program - a magyar gazdálkodók versenyképességének növelése mellett - a vállalkozó szellemű agrárszakemberek utánpótlását is biztosítja." - tájékoztatott Győrffy Balázs. Kiemelte: "Vannak, akik több tízezer, és akadnak akik csak néhány hektáron gazdálkodnak, ők másképp látják a világot, másképp kezelik a változásokat. Ilyen akár a precíziós gazdálkodás, ami sokaknál még csak tervszinten van jelen, másoknál azonban már hálózatba fűzik a különböző eszközöket. Elég heterogén csapat versenyzik az agrárpiacon, ezzel a programmal azonban mindenkinek szeretnénk segíteni. Ehhez az is hozzájárul, hogy sok nagyvállalat - nem feltétlenül csak az agráriumból érkezők - nyitott, számukra ugyanis kihívást jelent ez a szektor. A mezőgazdaság még ma is sokak fejében egy elavult ágazatként él, most azonban változtathataunk ezen, azzal, ha ezek az emberek új impulzusokat kapnak."

Böszörményi-Nagy Gergely hozzátette: "A magyar mezőgazdaság egyszerre néz szembe a generációváltás, a klímaváltozás és a technológiaváltás jelentette kihívással, amik ráadásul mind összefüggnek. A megoldás az agrárium innovációs képességének növelésében rejlik. Új programunk pontosan ezt célozza. Sok megoldás érkezhet kívülről, nem feltétlenül jöhet ugyanis minden jó ötlet az agráriparból. Ezért is fontos, hogy a szektort vonzóvá tegyük az innovátorok számára."

A most meghirdetett pályázatra jelentkezésnek nem feltétele az agrárszakmai előképzettség vagy az agráripari tevékenység. Bárki jelentkezhet, akinek digitális innovációja elősegíti a hazai mezőgazdaság fejlesztését. A programba egyaránt várnak olyan vállalkozásokat, amelyek most indulnak és olyanokat, amelyek már az első ügyfeleikkel dolgoznak. A részvétel feltétele, hogy a csapat rendelkezzen termékének első működő prototípusával, azaz az úgynevezett minimum viable producttal (MVP-vel).

Az Axiál Kft., a Tesco-Globál Zrt.,  a Vodafone Magyarország Zrt., a Bonafarm Csoport, a Hungrana Kft. és a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a program nagyvállalati partnerei, szakértőik a program során rendszeresen találkoznak a résztvevő startupokkal, hogy visszajelzéseik alapján az új megoldások pontosabban megfeleljenek a nagyvállalati igényeknek. Így a NAK Tech Lab egyedülálló lehetőség arra is, hogy a startupok akár leendő nagyvállalati ügyfeleik szakértőivel is dolgozzanak a piacot meghódító megoldásukon. 

Az inkubációs program három részből - úgynevezett sprintből - áll, és összesen három hónapig tart. A jelentkezők közül a legígéretesebb csapatok kapnak meghívást az első sprintre, a hármnapos rendezvényre, a bootcampre, ahonnan a program későbbbi szakaszaiba az ott sikeresen szereplő csapatok jutnak tovább. Ezután a Design Terminal workshopokon, konzultációkon, ágazati és külsős mentorok bevonásával segíti a résztvevő startupok fejlődését és a nagyvállalatokkal közös munkát. Majd az intenzív közös felkészülés és a három hónap eredményeinek bemutatására látványos záróeseményen, a Demo Day-en kerül sor. 

Jelentkezés a NAK Tech Lab inkubációs programba: nak.designterminal.org.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31