Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

agrarszektor.hu
Idén is Csányi Sándor vezeti a leggazdagabb magyarokról készült listát 310 milliárd forintos vagyonával, így agrárszempontból is ő számít a legnagyobb befektetőnek. A rangsor örök második helyezettje, Mészáros Lőrinc idén a harmadik helyre szorult, de az eddig ötödik helyen állomásozó, mostanában zűrösebb időket élő Bige László is a tizedik helyre csúszott. Új név a leggazdagabb magyarok között Kárpáti László, a mostanra már az Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó tiszapüspöki gabona-feldolgozó és izocukor előállító üzem alapítója.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 310 milliárdos vagyonnal - ez 50 milliárd forinttal kevesebb, mint tavaly májusban - még mindig vezeti a napi.hu "100 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2020-as listáját  -írja az Index. Csányi személyes befektetéseinek nagy része már több évtizede a magyar agráriumra irányul. A Bonafarm Zrt.-t ma már legidősebb fia, Csányi Attila irányítja, de Magyarország legnagyobb agrárintegrátor cégcsoportja, a nádudvardi KITE Zrt. is Csányi Sándor tulajdonában van. A második helyre Gattyán György jött föl 280 milliárdra becsült vagyonnal, ezzel megelőzve Mészáros Lőrincet, aki így a harmadik helyre szorult. Ez utóbbi vagyona a tavalyi 296 milliárd forintról 270 milliárdra olvadt idén. 

Bige László idén már nem tudta megőrizni az ötödik helyét, és a mostanában zűrösebb időket élő műtrágyakirály egészen a tizedik helyre csúszott. Bige László vagyona a tavalyi 170 milliárd forintról 112 milliárdra csökkent. Szintén a nagy vesztesek közé tartozik Simicska Lajos aki idén csak a 49. helyre fért fel, vagyonát 2016 ban még 83 milliárdra becsülték, ez mára szerény 27 milliárd forintra apadt.

Új név a 100-as listán az agráriumban jelentős szerepet játszó Kárpáti László, aki visszatérőnek számít, hiszen korábban már szerepelt a 100 leggazdagabb listáján. Kárpáti a mostanra már az Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó tiszapüspöki gabona-feldolgozó és izocukor előállító üzem alapítója.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?