Ők most a leggazdagabb agrárvállalkozók Magyarországon: itt a lista!

agrarszektor.hu
Idén is Csányi Sándor vezeti a leggazdagabb magyarokról készült listát 310 milliárd forintos vagyonával, így agrárszempontból is ő számít a legnagyobb befektetőnek. A rangsor örök második helyezettje, Mészáros Lőrinc idén a harmadik helyre szorult, de az eddig ötödik helyen állomásozó, mostanában zűrösebb időket élő Bige László is a tizedik helyre csúszott. Új név a leggazdagabb magyarok között Kárpáti László, a mostanra már az Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó tiszapüspöki gabona-feldolgozó és izocukor előállító üzem alapítója.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója 310 milliárdos vagyonnal - ez 50 milliárd forinttal kevesebb, mint tavaly májusban - még mindig vezeti a napi.hu "100 leggazdagabb magyar"-ról összeállított 2020-as listáját  -írja az Index. Csányi személyes befektetéseinek nagy része már több évtizede a magyar agráriumra irányul. A Bonafarm Zrt.-t ma már legidősebb fia, Csányi Attila irányítja, de Magyarország legnagyobb agrárintegrátor cégcsoportja, a nádudvardi KITE Zrt. is Csányi Sándor tulajdonában van. A második helyre Gattyán György jött föl 280 milliárdra becsült vagyonnal, ezzel megelőzve Mészáros Lőrincet, aki így a harmadik helyre szorult. Ez utóbbi vagyona a tavalyi 296 milliárd forintról 270 milliárdra olvadt idén. 

Bige László idén már nem tudta megőrizni az ötödik helyét, és a mostanában zűrösebb időket élő műtrágyakirály egészen a tizedik helyre csúszott. Bige László vagyona a tavalyi 170 milliárd forintról 112 milliárdra csökkent. Szintén a nagy vesztesek közé tartozik Simicska Lajos aki idén csak a 49. helyre fért fel, vagyonát 2016 ban még 83 milliárdra becsülték, ez mára szerény 27 milliárd forintra apadt.

Új név a 100-as listán az agráriumban jelentős szerepet játszó Kárpáti László, aki visszatérőnek számít, hiszen korábban már szerepelt a 100 leggazdagabb listáján. Kárpáti a mostanra már az Opus Global Nyrt. tulajdonába tartozó tiszapüspöki gabona-feldolgozó és izocukor előállító üzem alapítója.

Címlapkép forrása: MTI/Balogh Zoltán

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

EZT OLVASTAD MÁR?