Fontos határidő közeleg: rengeteg pénztől eshet el az a gazda, aki ezt elmulasztja

Fontos határidő közeleg: rengeteg pénztől eshet el az a gazda, aki ezt elmulasztja

agrarszektor.hu
A Széchenyi 2020 keretében megjelent "A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" című pályázati felhívás alapján a 2022-es évre szóló támogatási kérelmek benyújtására 2022. január 3-tól 2022. január 31-ig lesz lehetőség. A támogatási kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet majd benyújtani.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A VP4-10.2.1.1-21 kódszámú, "A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" című pályázati felhívás alapján az alacsony állomány-létszámmal rendelkező védett őshonos, veszélyeztetett és a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták nőivarú ‒ baromfifélék esetén vegyes ivarú ‒ állományainak a hagyományos tartási-, takarmányozási körülmények, in situ feltételek közötti tenyésztésben történő életképes populációjának fenntartásához, a genetikai állományuk megőrzéséhez és használatához vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe ‒ olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A támogatási kérelmek a 2022-es évre kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül 2022. január 3-tól 2022. január 31-ig lesznek majd benyújhatóak.

Az Agrárkamara ugyanakkor arra is felhívta a pályázók figyelmét, hogy ezen határidő elmulasztása jogvesztő hatályú. Ezen kívül jelezték, hogy a többségi állami tulajdonban álló gazdasági társaságoknak, illetve központi költségvetési szerveknek a támogatási kérelemhez csatolniuk kell a pályázati felhívás 4.1 pontja szerinti, a kormány előzetes hozzájárulását igazoló dokumentumot is.

A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése című pályázati felhíváshoz kapcsolódó további információk itt érhetőek el. A Nemzeti Park Igazgatóságok, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ támogatási kérelmeinek a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetendő, gazdaságfejlesztést célzó projektek megvalósítására irányuló felhívásaira történő benyújtáshoz való hozzájárulásról szóló 1811/2021. (XI. 19.) kormányhatározathoz kapcsolódóan pedig itt találhatóak bővebb információk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?