Fontos határidő közeleg: rengeteg pénztől eshet el az a gazda, aki ezt elmulasztja

Fontos határidő közeleg: rengeteg pénztől eshet el az a gazda, aki ezt elmulasztja

agrarszektor.hu
A Széchenyi 2020 keretében megjelent "A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" című pályázati felhívás alapján a 2022-es évre szóló támogatási kérelmek benyújtására 2022. január 3-tól 2022. január 31-ig lesz lehetőség. A támogatási kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet majd benyújtani.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A VP4-10.2.1.1-21 kódszámú, "A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése" című pályázati felhívás alapján az alacsony állomány-létszámmal rendelkező védett őshonos, veszélyeztetett és a fajtarekonstrukció alatt álló mezőgazdasági állatfajták nőivarú ‒ baromfifélék esetén vegyes ivarú ‒ állományainak a hagyományos tartási-, takarmányozási körülmények, in situ feltételek közötti tenyésztésben történő életképes populációjának fenntartásához, a genetikai állományuk megőrzéséhez és használatához vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe ‒ olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A támogatási kérelmek a 2022-es évre kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül 2022. január 3-tól 2022. január 31-ig lesznek majd benyújhatóak.

Az Agrárkamara ugyanakkor arra is felhívta a pályázók figyelmét, hogy ezen határidő elmulasztása jogvesztő hatályú. Ezen kívül jelezték, hogy a többségi állami tulajdonban álló gazdasági társaságoknak, illetve központi költségvetési szerveknek a támogatási kérelemhez csatolniuk kell a pályázati felhívás 4.1 pontja szerinti, a kormány előzetes hozzájárulását igazoló dokumentumot is.

A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése című pályázati felhíváshoz kapcsolódó további információk itt érhetőek el. A Nemzeti Park Igazgatóságok, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság, valamint a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrzési Központ támogatási kérelmeinek a Vidékfejlesztési Program keretében meghirdetendő, gazdaságfejlesztést célzó projektek megvalósítására irányuló felhívásaira történő benyújtáshoz való hozzájárulásról szóló 1811/2021. (XI. 19.) kormányhatározathoz kapcsolódóan pedig itt találhatóak bővebb információk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?