Rengeteg diák jelentkezett idén az agrárképzésekre: íme, a legnépszerűbb szakok

Rengeteg diák jelentkezett idén az agrárképzésekre: íme, a legnépszerűbb szakok

agrarszektor.hu
A nyilvánosságra hozott felsőoktatási jelentkezési adatok alapján minden eddiginél több, 8.388 fő nyújtotta be jelentkezését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem képzéseire, ami több mint 40 százalékos emelkedést jelent a tavalyihoz képest.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A most látható kimagasló érdeklődés kiválóan bizonyítja, hogy a MATE-t érintő fejlesztések miatt a felvételizők körében megnőtt a bizalom modellváltó intézményünk iránt. Az egyetem teljes megújítását célzó törekvéseinket az is egyértelműen visszaigazolja, hogy erősödtek a partneri kapcsolatok, a campusokon 10 milliárdos nagyságrendben zajlanak a felújítások és minden mérvadó nemzetközi rangsorban erősítettük pozíciónkat a tavalyi esztendőben, amely tendencia céljaink szerint a 2023-as esztendőben is folytatódik

- emelte ki Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

EZ IS ÉRDEKELHET

A mezőgazdasághoz és az élelmiszeriparhoz kötődő képzések népszerűsége közel 30 százalékkal nőtt, de rendkívül keresettek a MATE pedagógiai képzései is, melyekre mintegy 80 százalékkal többen jelentkeztek, mint tavaly. Az első helyes jelentkezőket tekintve 33 százalékos emelkedés tapasztalható: míg tavaly 3.220 fő, addig idén 4.284 fő nyújtotta be jelentkezését első helyen valamely felsőoktatási szakképzésre, illetve az osztatlan, az alap- és mesterszakokra - írja a MATE közleményében.

Az agrár- és élelmiszertudományi képzésekre 3.450 fő, a művészeti és művészetközvetítési képzésekre 499 fő, a gazdasági és társadalomtudományi képzésekre 2.426 fő, a környezettudományi és természetvédelmi képzésekre 673 fő, a pedagógus és bölcsészettudományi képzésekre 848 fő, a műszaki és informatikai képzésekre pedig 1.208 fő jelentkezett az idei normál felvételi eljárásban. Mindez azt jelzi, hogy nemcsak az agrárképzések, de a MATE minden más szakterületének képzései iránt is nőtt az érdeklődés.

Címlapkép forrása: MATE

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55