Most érkezett: eltörli a földadót az Országgyűlés

Most érkezett: eltörli a földadót az Országgyűlés

MTI
Az agrárpetíciót követően az Országgyűlés törvényben tiltotta meg a földadó kivetését - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-vel. A közlemény szerint a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosítása szeptember 1-től lép hatályba, amelynek értelmében a települések önkormányzatai nem vethetnek ki adót termőföldre, a termőföld tulajdonjogára és a termőföldre ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jogra.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A módosító javaslatot május 19-én Nagy István agrárminiszter, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke, valamint Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közösen nyújtották be a Magyar Országgyűlés számára. Emlékeztettek, hogy a földadó kérdésének rendezése azután vált szükségessé, miután  Hódmezővásárhelyen földadót vetettek ki és ezt a gyakorlatot többen elkezdték követni. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége tavaly decemberben petíciót is indított a földadó bevezetése ellen, amelyet több mint 120 ezren írtak alá.

EZ IS ÉRDEKELHET

A közlemény szerint Nagy István agrárminiszter a módosító törvényjavaslattal kapcsolatban elmondta, hogy meghallották a gazdatársadalom kérését és meg is tették a szükséges lépéseket. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Győrffy Balázs szerint Magyarország kormánya figyelembe vette a több mint 120 ezer aláírást és a vártnál hamarabb fogadta el a magyar Országgyűlés azt a törvénymódosító javaslatot, amely a gazdákat tehermentesíti egy újabb adófizetés alól. A gazdákat nem megsarcolni, hanem támogatni és segíteni kell, hiszen a magyar lakosságot folyamatosan jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel látják el. Jakab István a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke hasznosnak ítéli a mostani módosítást, hiszen Magyarország kormánya a gazdaszervezetekkel együtt dolgozva úgy alkotta meg a jogszabály módosítást, hogy a jövőben semmilyen módon ne lehessen megadóztatni a gazdák által művelt és használt földet. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?