Katasztrófa jöhet a hazai élelmiszer-termelésben, ha nem változtatunk

Katasztrófa jöhet a hazai élelmiszer-termelésben, ha nem változtatunk

agrarszektor.hu
A Portfolio Checklist november 29-i adásában, amelyet a Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián rögzítettek Siófokon, többek között arról volt szó, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alapít egy követeléskezelési társaságot, ami a mezőgazdasági termelők helyett érvényesít majd kártérítési igényeket vadgazdálkodási szereplőkkel szemben. A témáról Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, országgyűlési képviselő beszélt, de megszólalt a műsor vendége volt Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora is, aki elmondta, szerinte ha az iparág nem kezd el jobban alkalmazkodni a megváltozó klímakörülményekhez, akkor katasztrófával nézhetünk szembe a hazai élelmiszer-termelésben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Portfolio Checklist november 29-i asdásában egyebek mellett arról beszélt Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, hogy az Agrárkamara alapít egy követeléskezelési társaságot, ami a mezőgazdasági termelők helyett érvényesít majd kártérítési igényeket vadgazdálkodási szereplőkkel szemben. A tét hatalmas, a gazdák által elszenvedett, de meg nem térített kár összege évi 18 milliárd forint is lehet. A műsor második részében Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora volt a vendég, akivel más témák mellett a szektor fenntarthatóságáról beszélgettek, a szakember szerint ugyanis ha az iparág nem kezd el jobban alkalmazkodni a megváltozó klímakörülményekhez, akkor katasztrófával nézhetünk szembe a hazai élelmiszer-termelésben.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

A Portfolio Agrárszektor 2023 konferenciáról eddig megjelent cikkeink:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Portfolio

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?