Katasztrófa jöhet a hazai élelmiszer-termelésben, ha nem változtatunk

Katasztrófa jöhet a hazai élelmiszer-termelésben, ha nem változtatunk

agrarszektor.hu
A Portfolio Checklist november 29-i adásában, amelyet a Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián rögzítettek Siófokon, többek között arról volt szó, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alapít egy követeléskezelési társaságot, ami a mezőgazdasági termelők helyett érvényesít majd kártérítési igényeket vadgazdálkodási szereplőkkel szemben. A témáról Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, országgyűlési képviselő beszélt, de megszólalt a műsor vendége volt Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora is, aki elmondta, szerinte ha az iparág nem kezd el jobban alkalmazkodni a megváltozó klímakörülményekhez, akkor katasztrófával nézhetünk szembe a hazai élelmiszer-termelésben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Portfolio Checklist november 29-i asdásában egyebek mellett arról beszélt Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, hogy az Agrárkamara alapít egy követeléskezelési társaságot, ami a mezőgazdasági termelők helyett érvényesít majd kártérítési igényeket vadgazdálkodási szereplőkkel szemben. A tét hatalmas, a gazdák által elszenvedett, de meg nem térített kár összege évi 18 milliárd forint is lehet. A műsor második részében Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora volt a vendég, akivel más témák mellett a szektor fenntarthatóságáról beszélgettek, a szakember szerint ugyanis ha az iparág nem kezd el jobban alkalmazkodni a megváltozó klímakörülményekhez, akkor katasztrófával nézhetünk szembe a hazai élelmiszer-termelésben.

A műsor már meghallgatható a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, a többi nagy podcast platformon, és itt, a cikkbe ágyazott lejátszóban is:

A Portfolio Agrárszektor 2023 konferenciáról eddig megjelent cikkeink:

Kapcsolódó cikkeink:

Címlapkép forrása: Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 15. 10:01