2022. január 24. hétfő Timót

Hírek - Agrárpénzek

A forintot nem hatotta meg az S&P döntése

Péntek este stabilról pozitívra javította a magyar adósbesorolás kilátását a Standard & Poor's, mely elsősorban a bankrendszer helyzetének javulásával indokolta a lépést. A forint hétfő reggel még nem reagált a kedvező hírre, továbbra is 304 körül jár az euró jegyzése, vagyis a jelek szerint a piac elhitte, hogy az MNB szükség esetén kész további lépésekkel lazítani - írja a Portfolio.
 
 


A reggeli órákban 304,25 körül járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag fillérre megegyezett a péntek esti árfolyammal. Vagyis a magyar deviza nem reagált érdemben arra, hogy az S&P meglepetésre pozitívra javította a kilátásunkat változatlan "BBB mínusz" besorolás mellett. A dollárral szemben 255 alá erősödött a forint, miután az amerikai deviza számottevően gyengült a múlt hét végén.

A forintot nem hatotta meg az S&P döntése


A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,15 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással indította a hetet. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,3 százalékot, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékot veszített értékéből.

A Fed pénteki Jackson Hole-i konferenciáján a világ két vezető jegybankára csalódást okozott, hiszen sem Janet Yellen, sem Mario Draghi nem árult el újabb részleteket a várható monetáris politikáról. Ennek ellenére a dollár ismét zuhanásba kapcsolt, új két és féléves mélypontra esett az euróval szemben, és egy hajszálra került az 1,20-as lélektani szinttől. Hétfő reggel 1,1933-nál járt a jegyzés, ami újabb 0,1 százalékos emelkedést jelentett.

A forintot nem hatotta meg az S&P döntése

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!