2022. január 24. hétfő Timót

Hírek - Agrárpénzek

Duplán öntöznének a nagy állami mintagazdaságban

Duplájára kívánja növelni az öntözhető területek nagyságát az állami tulajdonban lévő Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. A cég tovább javítaná a termelési színvonalat.
 
 

A mezőhegyesi birtokon most 2150 hektár öntözhető, de a gazdaság ezt meg kívánja duplázni – jelentette be az MTI szerint Farkas Sándor, az Agrárminisztérium államtitkára a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendezvényén. A mezőhegyesi cég a vetőmagtermelésben mintagazdaságának számít, de tovább növelnék a termelési színvonalat. Az állattartási ágazatban pedig a nonius fajta mellett ismét foglalkoznak a gidránnal és a furiózóval.

Jön az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én Siófokon. Az év egyik legnagyobb agráreseményén kiemelt téma lesz többek között, milyen radikális változások jöhetnek ősszel a földügyi szabályozásban, a földöröklésben, illetve a birtokpolitikában. Az ágazati szakemberek azt is megvitatják majd, mi vár az osztatlan közös tulajdonokra és újragondolja-e a kormány a földbérleti viszonyokat. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


Mint ismert, nemrég jelent meg a kormány határozata a hazai öntözésfejlesztésről. 2020-2030 között évi 17 milliárd forinttal támogatnák a projektet.

 

Jakab István

a MAGOSZ elnöke

képviselő és a parlament alelnöke

Jakab István magyar mezőgazdász, üzemmérnök, politikus, országgyűlési képviselő. 1972-ben végzett állattenyésztő üzemmérnökként Szegeden. Ezt követően a Hajdú-Bihar Megyei Takarmányozási és Állattenyésztési... Tovább »


Jelentős erőforrás a több mint ötmillió hektáros hazai mezőgazdasági terület – állapította meg a kamarai rendezvényen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke. Ezt az adottságot ki kell használni, hogy a vidék még élhetőbbé váljon – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!