2022. június 27. hétfő László

Hírek - Agrárpénzek

Idén az állattenyésztők jártak rosszul

A viszontagságos időjárás miatt jelentősen emelkedtek idén a takarmányárak, ez azonban már nem terhelhető tovább a vásárlókra, így idén az állattenyésztők jártak rosszul – hangzott el a Kossuth Rádió műsorában.
 
 

Az áremelkedés a búzánál 80 százalékos volt, a kukoricánál 30 százalékos - mondta a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára. Ez az élelmiszerárakban több mint ötszázalékos emelkedést indukált. A búza és a kukorica drágulásával emelkedett a liszt ára, így a péktermékeké is.

De nemcsak a boltok polcain volt változás, a termelők és állattartók is szembesültek a takarmány drágulásával, amit a gazdák az értékesítésben már nem tudtak érvényesíteni. Czerván György szerint gondot jelent az is, hogy a sertés-felvásárlási árak csökkentek az előző évhez képest, az ágazat pozíciója sokat rontott. Az államtitkár szerint ugyanakkor az árakban ez nem látszik majd meg, mert a fizetőképes kereslet elég korlátozott.

A tárca forgóeszköz-finanszírozással próbál majd tavasszal segíteni, és ebből a pénzből takarmányt is vásárolhat az, akinek elemi kár miatt vagy egyéb okok miatt a szükséges mennyiség nem áll rendelkezésre.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben