2021. február 28. vasárnap Elemér

Hírek - Agrárpénzek

Így srófolja fel saját kifizetéseit a fontos hivatal

Meghaladhatja a hektáronkénti 70 ezer forintot is az az összeg, amelyet a gazdálkodók uniós területalapú agrártámogatásként (SAPS) kaphatnak meg a tavalyi év után – jelentette be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Az elmúlt évben közölt adatok alapján a jogosultak hektáronként csak mintegy 68,5 ezer forintra számíthattak volna. Az MVH január 30-től fizeti a második részletet.
 
 

Január 30-án indítja el az MVH a 2014-es uniós területalapú támogatások második részletének kifizetését – erősítette meg az agrárszektor.hu korábbi értesüléseit közleményében a hivatal.

Jó hír a gazdáknak, hogy az MVH mostani tájékoztatása szerint a második ütemben hektáronként nagyságrendileg 35 ezer forintot utalnak ki, ami az éves SAPS 50 százalékát jelenti. Így a teljes 2014-es kérelmezési évre több mint 170 ezer ügyfélnek hektáronként 70 ezer forintot meghaladó összeget fizethetnek ki – közölte most az MVH.

A tavalyi SAPS-kifizetések elmúlt év októberi elindításakor Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ugyanakkor még azt jelentette be, hogy támogatási előlegként hektáronként 34 178 forintot utalnak ki, amely az akkori nyilatkozatok szerint szintén az éves támogatási keret 50 százalékának felelt meg. Az akkor közölt adatok szerint teljes éves SAPS-kifizetésként nagyságrendileg csak 68,5 ezer forint járt volna hektáronként a gazdáknak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu