2021. szeptember 27. hétfő Adalbert

Hírek - Agrárpénzek

Itt a terv: rekordszintű mezőgazdasági terméket exportálna Kínába az USA

Az Egyesült Államok rekordértékben, 31,5 milliárd dollárért exportál mezőgazdasági termékeket Kínába a szeptember végével záródó folyó pénzügyi évben.
 
 

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) által becsült adat 4,5 milliárd dollárral felülmúlja az előző, novemberi várakozást. A minisztérium a vártnál kedvezőbb pénzügyi első negyedévi adatok alapján javított a folyó pénzügyi évre vonatkozó előrejelzésén.

A december végével záródott negyedévben az Egyesült Államok rekordösszegért, 14,4 milliárd dollár értékben exportált mezőgazdasági termékeket Kínába, a legnagyobb értékben szójababot, kukoricát, cirokot, búzát és a gyapotot szállított. Az amerikai minisztérium azzal számol, hogy a folyó pénzügyi évben Kína marad az amerikai mezőgazdasági termékek harmadik legnagyobb felvevőpiaca Kanada és Mexikó után. Az USDA számításai szerint a szeptember végével záródó egy évben az Egyesült Államok 157 milliárd dollár értékben exportál mezőgazdasági termékeket, ami 5 milliárd dollárral felülmúlja a novemberi várakozást, különösen az olajos magvak és a gabona kivitelének vártnál nagyobb bővülése hatására.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu