Itt vannak a számok: rengeteget költöttek tavaly fejlesztésekre a magyar gazdák

Itt vannak a számok: rengeteget költöttek tavaly fejlesztésekre a magyar gazdák

agrarszektor.hu
Az agráriumban dolgozók számára a kiszámíthatóság és a stabilitás az egyik legfontosabb szempont. Ennek biztosításával a szentesi mezőgazdasági Árpád-Agrár Zrt. mindenképpen rendelkezik, hiszen már 60 éve látja el a hazai és a külföldi piacokat az itt termelt zöldséggel, fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a cégcsoport fennállásának jubileumi, 60. évfordulóján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A miniszterhelyettes beszélt arról is, hogy az Árpád-Agrár Zrt. mindig is hangsúlyt fektetett a fejlesztésre. Elég a legmodernebb technikákkal felszerelt üvegházakra, a paradicsom és a paprikatermesztés, a palántanevelés technológiai modernizálására, a biológiai növényvédelemre, a szántóföldi növénytermesztés, valamint a takarmánygyártás és az állattenyésztés integrációban történő sikeres együttműködtetésére gondolni. Farkas Sándor jó példaként említette a cégcsoportot az öntözéses gazdálkodás, a geotermikus energiát felhasználó gabonaszárító-berendezés, vagy éppen a modern technológiával felszerelt fejőház működtetése kapcsán is.

A miniszterhelyettes elmondta, az Árpád-Agrár Zrt. fontos és stabil szerepet tölt be a magyar agráriumban. Sikeressége évtizedes hagyományain, s a kor újdonságait, technológiai fejlesztéseit felhasználó modernizáción nyugszik. A cégnek fontos a minőségi élelmiszerek előállítása, a munkahelyek számának növelése, a vidék eltartó képességének fokozása, a folyamatos technológiai fejlesztés és a termékek exportálása a nemzetközi piacra.

Farkas Sándor szerint ez a szemlélet minden magyar vállalkozás számára példát jelenthet, az Agrárminisztérium erre ösztönöz mindenkit. Ezért 2020-ban is folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése. Mint mondta, bizakodásra ad okot, hogy a mezőgazdasági beruházások értéke 2019 első háromnegyed évében elérte a 301 milliárd forintot, a beruházási kedv 15%-kal haladta meg az előző év azonos időszakában elért értéket. A Vidékfejlesztési Program részeként tavaly csaknem 205 milliárd forint jutott el a gazdálkodókhoz, ennek több mint fele beruházási jellegű támogatás volt. Az idei évben több mint 450 milliárd forintot fizet ki az Államkincstár a közvetlen támogatásokon keresztül, míg nemzeti forrásokból, mintegy 100 milliárd forintot fordít a kormány az állattenyésztésre és az öntözésfejlesztésre.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?