2021. október 25. hétfő Blanka, Bianka

Hírek - Agrárpénzek

Koronavírus: Nógrád megyében jön a helyi gazdaságot erősítő programcsomag

A helyi gazdaságot erősítő programcsomagot állít össze a Nógrád Megyei Önkormányzat. Ennek első három eleme a nógrádi termelők támogatása, a megyében rendelkezésre álló erőforrások koordinálása, valamint a pályázati projektek támogatása - mondta a közgyűlés elnöke a témában szerdán tartott sajtótájékoztató után az MTI-nek.
 
 

Skuczi Nándor közölte, klaszterbe gyűjtik a megyei termelőket, a kínálatot pedig egy erre a célra létrehozott megyei honlapon, egy úgynevezett "online piactéren" jelenítik meg. Kommunikációs kampányt indítanak, hogy a Nógrádban élők figyelmét ráirányítsák a helyben előállított termékekre, és arra, hogy aki ezt vásárolja, erősíti a megye gazdaságát, munkahelyeket ment meg, illetve hozhat létre, fűzte hozzá a megyei közgyűlés elnöke.

Megkeresik azokat a nagyfogyasztókat, feldolgozókat és kereskedelmi láncokat, amelyek a helyi termékek számára állandó beszállítási lehetőséget teremtenek. Ezt a programot már elindították, szakmai partnerük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, ismertette Skuczi Nándor. Az elnök hangsúlyozta, a legfontosabb cél az, hogy minél több munkahely megmenthető legyen a veszélyhelyzet alatt és után, ezért a rendelkezésre álló - elsősorban pénzügyi - erőforrásokat a lehető leghatékonyabban kell felhasználni. Skuczi Nándor szólt arról is, hogy a gazdasági szereplőket segítő információs platformot hoznak létre. A munkaügyi szervezet, a vállalkozásfejlesztési alapítvány, a Széchenyi Programiroda, az iparkamara és a VOSZ megyei szervezete, valamint a NAV bevonásával áttekintik a forrásokat, a felhasználási célokat, a lehetséges átcsoportosításokat.

A csomag harmadik eleme a "Projektdoktor" program lesz. Célja a most futó önkormányzati és nem önkormányzati uniós és hazai forrású pályázatok szakmai támogatása, hogy a veszélyhelyzet ellenére sikeresen megvalósuljanak. Ennek érdekében információs telefonvonalat hoznak létre. Akut probléma esetén a megyei önkormányzat javaslatot tesz a hatáskörrel rendelkező irányító hatóságnak, minisztériumnak vagy miniszternek a probléma egységes megoldására vagy központi iránymutatást, állásfoglalást kér, közölte Skuczi Nándor.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó