Megjelent a rendelet az új beruházási támogatásról: mutatjuk a részleteket

agrarszektor.hu
Megjelent az agrárminiszter AM rendelete a Magyar Közlönyben, amely a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásról szól. Emellett szintén elérhető az a rendelet, amely az egyes agrárágazati támogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról szól.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A napokban jelent meg a a Magyar Közlönyben az agrárminiszter 42/2019. (IX. 20.) AM rendelete a mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és az élelmiszeripar beruházási hiteleihez kapcsolódó kamattámogatásról. Ebben meg van határozva a támogatás formája és mértéke, illetve, hogy mely cég minősül mikro-, kis- és középvállalkozásnak, vagy nagyvállalkozásnak, továbbá tartalmazza a kamattámogatás igénybevételének feltételeit, a kamattámogatás lehívásának menetét, valamint a kamattámogatás forrását is. A rendelet a kihirdetését követő nyolcadik napon lép hatályba.

EZ IS ÉRDEKELHET

Néhány fontos részlet a rendelettel kapcsolatban:

  • A kamattámogatás olyan beruházási hitel esetén vehető igénybe, amelynek a futamideje legalább 3, de legfeljebb 10 év.
  • A kamattámogatásban részesíthető beruházási hitelek összege beruházásonként és ügyfelenként legalább 3 millió forint.
  • A  kamattámogatás mértéke az  ügyleti kamat 80%-a, de legfeljebb 2 százalékpont éves szinten azzal, hogy kamattámogatás csak azon kamatidőszak tekintetében nyújtható, amelynél a  hiteldíj nem haladja meg a  2,5%/év szintet.
  • A  kamatidőszak hiteldíjának számításakor figyelembe kell venni a  kamatidőszakra megállapított ügyleti kamatot, továbbá valamennyi, a  hitelhez kapcsolódó, a  kamatidőszakban esedékessé váló, a  hitelfelvevőt terhelő díjat, jutalékot, költséget. 

Szintén a Magyar Közlönyben jelent meg a napokban az agrárminiszter 43/2019. (IX. 20.) AM rendelete az egyes agrárágazati támogatásokat szabályozó miniszteri rendeletek módosításáról. Ez alapján módosult az egységes területalapú támogatások és egyes vidékfejlesztési támogatások igényléséhez teljesítendő "Helyes Mezőgazdasági és Környezeti Állapot" fenntartásához szükséges feltételrendszer, valamint az állatok állategységre való átváltási arányának meghatározásáról szóló 50/2008. (IV. 24.) FVM rendelet. Emellett a szárítotttakarmány-előállítók által igénybe vehető csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 66/2012. (VII. 10.) VM rendeletben is vannak változások, valamint a sertéságazati stratégiai intézkedések keretében a törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX. 10.) VM rendelet is módosításult. 

A további részletek itt érhetők el: www.kozlonyok.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?