2022. június 26. vasárnap János, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Százmilliós beruházás Borsodban: új vásárcsarnokot kapott a mezőváros

Átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsát 115 millió forintból megépített új vásárcsarnokát.
 
 

Az ünnepségen Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi években páratlan fejlődés ment végbe a kisvárosban, hiszen az új művelődési ház, tanuszoda és ravatalozó mellett számos középület, önkormányzati intézmények, óvodák és iskolák újultak meg.
Ez mind azt jelzi, hogy egy mezőváros igénye és a kormány támogatási politikája találkozott egymással, így sikerült például az európai uniós forrásokból, a támogatási programokból fejleszteni a települést – fogalmazott a politikus. Hozzátette, hogy a lakosság a fejlődést egyedi kormányzati és más források, így például a Belügyminisztérium pályázatai révén is érezheti Mezőcsáton.

Közeleg az agrárium kihagyhatatlan csúcsesemény - Agrárszektor Konferencia december 9-10-én

Már csak néhány nap, és kezdődik az év nagy agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia. A kétnapos esemény az agrárgazdaság legaktuálisabb és legforróbb témáit vonultatja fel csaknem húsz kerekasztal-beszélgetésben és száz előadóval december 9-10-én. A rendezvényen az államigazgatási, a vállalati, a pénzügyi és a szakmai-érdekképviseleti szféra csúcsvezetőitől hangzanak el azok az információk, amelyeket a piaci szereplők felhasználhatnak jövő évi és hosszabb távú eredményes gazdálkodási döntéseikhez. Emellett a konferencia lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre és a networkingre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 9-10-én!

A fejlesztésről szólva Tállai András reményét fejezte ki, hogy az új vásárcsarnok a mindennapi élet részévé fog válni és sokan fogják itt megvásárolni a többek közt Dél-Borsodban, illetve a kistérség településein helyben, helyi vállalkozók által megtermelt terményeket. Ahogy az államtitkár fogalmazott, arra biztatja a helyieket és a környékbelieket, hogy lépjenek még tovább, a vásárcsarnok megtöltése, valamint más egyéb tekintetben is, valamint gondolkodjanak közösen és építsék, szépítsék a térséget.

Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere a beruházásról szólva elmondta: a csarnok fejlesztése még 2015-ben kezdődött el, de a munkálatok befejezése, illetve az engedélyeztetési eljárás egészen 2021-ig húzódott el. A modern árusítóhelyekkel rendelkező épületet bruttó 95 millió forint pályázati forrásból és 20 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával építették meg.

(A cikkben szereplő képek az MTI/Vajda János tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben