2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Agrárpénzek

Újra korábbi sávjában mozog a forint

Kedd reggelre megint csökkent a kockázatvállalási kedv a devizapiacokon, mivel egy újabb észak-koreai rakétakísérlet borzolja a kedélyeket. Ebből egyelőre a japán jen és a svájci frank tudott csak minimálisan profitálni. Eközben folytatódott az euró erősödése, ugyanis a délelőtt folyamán az EURUSD árfolyam átlépte a lélektani 1,2-es szintet - írja a Portfolio.
 
 

Ugyan csak néhány 10 fillért mozdult el a forint-euró árfolyam a déli órákban, de ez is elég volt ahhoz, hogy a 305-ös szint fölé érjen a kurzus. Ez azért érdekes, mert így az árfolyam visszatért abba a sávba, amiben két éve volt.

A dollár esésével párhuzamosan a dollár-forint jegyzés 253 közelébe esett, amire 2014 vége óta nem láttunk példát, így hamarosan akár 250 forintba is kerülhet egy dollár.

Kedd reggel 1,20 fölé emelkedett az euró-dollár árfolyam, amire 2015 januárja óta nem volt példa. Az utóbbi napokban már várható volt, hogy átviszi az 1,20-as lélektani szintet a jegyzés, de arra talán kevesen számítottak, hogy ilyen könnyen ugrik fölé.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,3 százalékot veszített értékéből, míg a dél-afrikai rand 0,6 százalékot bukott. Ebből is látszik, hogy elsősorban a kockázatosnak számító feltörekvő piaci devizák a vesztesei a piaci hangulatnak, ugyanis az újabb észak-koreai rakétakísérlet miatt romlott a kockázatvállalási kedv.  

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben