2021. március 5. péntek Adorján, Adrián

Hírek - Agrárpénzek

Váratlan fordulat: mégsem költözik új épületbe a szarvasi agrárképzés

Mégsem költözik a pedagógiai főiskola épületébe a Szent István Egyetem (SZIE) Szarvason maradó agrárképzése. Az eddigi kar február 1-jétől Öntözési és Vízgazdálkodási Intézetként működik tovább - tájékoztatta pénteken az egyetem az MTI-t.
 
 

A közleményben azt írták, Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezett egyeztetést a szarvasi kampusz helyzetéről, jövőjéről. Palkovics László rektor és Magyar Ferenc kancellár egyetértett a képviselővel abban, hogy az oktatási helyszín mégis maradjon a campus főépülete.

A héten a kar oktatói levélben fordultak az egyetem vezetőihez és mások mellett az oktatási jogok biztosához, mert néhány nappal az új szemeszter kezdete előtt a Gál Ferenc Főiskola pedagógiai karának épületébe akarta költöztetni a megmaradó képzést a SZIE. A tervezett új helyen, írták a levélben, "általános iskolai oktatás is folyik, nincs lehetőség laborok kialakítására, nincs elegendő tanterem és iroda sem az oktatók számára".

A pénteki közlemény szerint Dankó Béla és az egyetem vezetői között folytatódnak az egyeztetések a jövőben is.
Az egyetem szenátusa tavaly októberben határozott arról, hogy a SZIE Öntözési és Vízgazdálkodási Intézeteként működik tovább a szarvasi telephelyű Agrár- és Gazdaságtudományi Kar. Az intézet feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzés a 2020-2021-es tanévben nem indul.

Az intézet idén február 1-jétől közvetlenül a rektor irányítása alá tartozik majd. A Szarvason tanuló hallgatók tanulmányaikat a Szent István Egyetemen fejezik be, egyéni döntésüknek megfelelően, kifutó rendszerben Szarvason vagy Gödöllőn. A kar intézetté alakítása az oktatók munkáját nem befolyásolja, hangsúlyozta pénteki közleményében a SZIE.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu