2018. március 24. szombat Gábor, Karina

Hírek - Agrár-vidék

Begyújtották a rakétákat: dömpingszerűen döntenek a milliárdokról Lázárék

Újabb 68 milliárd forintot ítélt oda agrár-környezetgazdálkodásra (akg) a pályázóknak a Lázár János vezette Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Programban (VP). A tárca tájékoztatása szerint most a jogosult kérelmek 92 százaléka kapott támogatást.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

Döntött júniusban a Miniszterelnökség a VP második körös agrár-környezetgazdálkodási (AKG) pályázatairól – áll a tárca közleményében. A nyertes pályázók kérelmei ügyfélkapujukon hamarosan a „jóváhagyott” státuszba kerülnek, és a támogatói okiratokat elektronikus úton folyamatosan kapják meg.

A Miniszterelnökség először 2015-ben írt ki akg-pályázatot 158,6 milliárd forintos vidékfejlesztési forrással, amelyről már korábban döntés született. A minisztérium a többszörös túljelentkezés miatt akkor is növelte a keretösszeget, de a támogatásról sok állattartó, illetve szőlő- és gyümölcsültetvényes így is lemaradt. Ezért a tárca 2016-ban újabb - második körös - akg-s pályázatot jelentetett meg, amelynek összegét 40 milliárd forintban állapította meg.

A minisztérium mostani tájékoztatása szerint a második körös pályázatra több mint 4400 támogatási kérelem érkezett csaknem 80 milliárd forintos forrásigénnyel. A jelentős támogatási igény miatt a Miniszterelnökség újra a keret emeléséről döntött, és a 40 milliárdos eredeti forrást mintegy 68 milliárd forintra növelte. Így összesen 3900 kérelemnél hoztak pozitív támogatási döntést, amely a jogosult kérelmek 92 százalékának felel meg.

További pályázatoknál is döntések születhetnek
A Minisztérium idén nyáron további vidékfejlesztési pályázatokat kíván elbírálni. Így például az élelmiszeripari, a kertészeti, az állattenyésztési, a borászati és a településfejlesztési felhívásoknál születhetnek meg a támogatói döntések.

 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu