Permetezéskor vigyázni kell a méhekre

agrarszektor.hu
A tavasszal időszerű növényvédelmi munkák (rovarölő, gombaölő, gyomirtó szerrel végzett állománypermetezések) során, a gazdálkodóknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a méhek és az egyéb beporzó rovarok megóvására. Kerülni kell a méhekre nézve veszélyes vagy kockázatos növényvédő szerek használatát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tavaszi időszakban a virágzó szántóföldi és kertészeti növényeket, valamint táblaszegélyeket nagyszámú beporzó rovar (poszméhek, méhek, darazsak, legyek, lepkék) keresi fel. Az időszerű növényvédelmi munkák során kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy ne kerülhessen méhekre kockázatos vagy veszélyes növényvédő szer a virágzó táblaszegélyre. Ilyenkor a virágzó növénykultúrákban kizárólag a méhekre nem jelölésköteles, illetve a méhkímélő technológiával kijuttatható szerek használhatók. Permetezéskor ügyelni kell a növényvédő szerek engedélyokiratában feltüntetett, a nem célrovarok védelmében meghatározott védőtávolság betartására, hogy a permet ne sodródjon el a kezelt szántóföldi kultúráról - áll a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közleményében.

Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Tényleg felpörögnek a támogatási döntések? Merre tart a hazai húsipar? Hogyan lesz nemzetközi szinten versenyképes élelmiszeriparunk? Álom vagy valóság a versenyképes állattenyésztés? Hogyan szabadulhatunk meg az import GMO-s szójától? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A szabályosan végrehajtott zöldítés biztosítja a hazai növénytermesztés sokféleségét, emellett hozzájárul az álladó gyepterületek és az ökológiai jelentőségű területek fenntartásához. A nitrogénmegkötő (pl. somkóró, szarvaskerep, herefélék, bükkönyfélék, baltacím, lencse, szója), valamint az ökológiai jelentőségű másodvetésű növénnyel (pl. hajdina, mézontófű, csillagfürt, somkóró, olajretek, fehérmustár) hasznosított területek számos hasznos és közömbös állatfaj számára biztosítanak élőhelyet. A beporzó rovarokra kockázatos vagy veszélyes növényvédő szerek alkalmazását ezek esetében ugyancsak ajánlott kerülni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31