Virslit és párizsit eszünk legtöbbet

agrarszektor.hu
Értékben 3, mennyiségben 4 százalékkal emelkedett a húskészítmények kiskereskedelmi forgalma tavaly az előző évhez képest, miközben átlagáruk márciustól csökkent - idézi a Nielsen piackutató vállalat kedden közzétett felmérését az MTI.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

A Nielsen adatai szerint a szóban forgó piaci szegmens éves forgalma mintegy 214 milliárd forint. Legkeresettebb a párizsit és virslit is magában foglaló vörösáru, amelyre az eladott mennyiség 36 százaléka jutott tavaly, ahogyan egy évvel azelőtt is. A kolbászfélék aránya 16 százalékot tesz ki. Ezt a sonka, a felvágott és a szalonna követi, egyaránt 9 százalékos részaránnyal.

A további sorrend, szintén mennyiség szerint: a kenőmájas és a szendvicskrém, a füstölt húsok és a szalámi. A többi feldolgozott hús eladási aránya nem haladja meg az 1 százalékot. Az egyes árucsoportok piaci részesedése változatlan maradt az előző évhez képest.

Tavaly márciustól alacsonyabb átlagárat regisztráltak a piackutatók, mint 2009-ben. November-decemberben egy kilogramm húskészítmény - mennyiségi eladással súlyozott - átlagos fogyasztói ára 1.259 forint volt, szemben az egy évvel korábbi 1.271 forinttal.
Figyelemre méltó, hogy a húskészítményeknél erősödött a gyártói márkák pozíciója: piaci részesedésük tavaly november-decemberben már 69-73 százalékra rúgott.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?