Drágul a bárány Európa-szerte

Drágul a bárány Európa-szerte

agrarszektor.hu
Az Európai Unióban a harmincnegyedik héten mind a nehéz, mind pedig a könnyű bárányár esetében emelkedés volt tapasztalható az előző heti árakhoz képest. A nehéz bárány átlagára az EU-ban a 2023. augusztus 27-én végződő 34. héten 705,8 euró volt 100 kilogramm vágott testtömegre vetítve, a könnyű bárány átlagára pedig 711,3 euró volt – számol be a NAK az Európai Bizottság adatközlése nyomán.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A 34. héten a nehéz bárányár -1,0%-kal alacsonyabb, a könnyű bárányár pedig 3,8%-kal magasabb volt az egy hónappal korábban rögzített értékekhez viszonyítva.

Az előző év hasonló időszakában rögzített értéktől a nehéz bárány ár -0,6%-kal maradt el, a könnyű bárány ár pedig 1,5%-kal haladta meg. A 34. héten a nehéz bárány árak tekintetében Portugáliában 11,5%-os, Romániában 4,4%-os, Horvátországban 3,4%-os, Spanyolországban 3,3%-os, Olaszországban 0,9%-os, Írországban 0,7%-os emelkedés, Szlovéniában -5,1%-os, Franciaországban pedig -0,2%-os mérséklődés volt tapasztalható az előző heti árakhoz képest. A 34. héten a nehéz bárány árak tekintetében Hollandiára vonatkozóan adat ismételten nem áll rendelkezésre.

A 34. héten a könnyű bárányárak tekintetében Görögországra vonatkozóan adat ismételten nem áll rendelkezésre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?