Aláírták: a Nemzeti Ménesbirtok is részt vesz az állatorvosi képzés erősítésében

Aláírták: a Nemzeti Ménesbirtok is részt vesz az állatorvosi képzés erősítésében

agrarszektor.hu
Együttműködési megállapodást kötött az Állatorvostudományi Egyetem a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-vel pénteken.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Lázár János, állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos a megállapodás alkalmából tartott online sajtótájékoztatón elmondta: a kormány célja egy "agrárfordulat" elérése, ehhez pedig szükség van az állattenyésztés megerősítésére. A kormánybiztos szerint az állattenyésztés fejlesztéséhez három dolog kell: politikai szándék, technológiai váltás és oktatás, utóbbiban kulcsszerepe van az állatorvosi képzésnek. Fontos, hogy az Állatorvostudományi Egyetemen minél többen a haszonállatok felé forduljanak a kisállatokkal szemben.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a megállapodás célja, hogy a létrejövő együttműködésnek köszönhetően, az állatorvostan-hallgatók megismerhessék a gazdasági haszonállatok és lovak tartását, az állattartás gyakorlati technológiai elemeit, menedzsmentjét és munkafolyamatait, továbbá, hogy a legmodernebb, 21. századi technológiát képviselő, robottechnikát alkalmazó nagyüzemi tejelő tehéntartás, a tradicionális és sportcélú lótartás, valamint a nagyüzemi juhtartás gyakorlatáról szerezzenek tapasztalatokat.

Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora kiemelte: már évekkel ezelőtt elhatározták, hogy a hallgatóikat a magyar agrárium, az állattenyésztés szolgálatába próbálják állítani. Ezt csak akkor lehetséges, ha a hallgatók megismerik a haszonállatokat is, ehhez vezették be a hetesi szolgálatot a tangazdaságban az első és második egyetemi évben. A mezőhegyesi Ménesbirtoknak és az ott lévő modern tehenészeti telepnek köszönhetően a jövő technológiáit ismerhetik meg a hallgatók.

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. fogadja a hallgatókat, hetes váltásban tíz embert Mezőhegyesen, ahol a modern robottechnikára épülő tehéntartást, illetve a hagyományos lótartást alapjaiban ismerhetik meg. A harmadéves hallgatók ezt követően kezdik meg a klinikai tanulmányaikat - tette hozzá a rektor.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02