2022. július 3. vasárnap Kornél, Soma

Hírek - Állat

Elbukott a DNS-teszten a birkagyilkos

Ma Németország területén 52 farkasfalkát és 3 magános példányt tartanak nyilván. Valószínűnek tűnt, hogy most is ezek egyike ölte le a 22 birkát a Baden-Württemberg tartományi Tübingen közelében. Mint a DNS-teszt bebizonyította: a farkasok ártatlanok.
 
 

A vérengzés április végén történt a németországi Baden-Württemberg tartományban. 22 birka pusztult el egy ismeretlen vadállat fogaitól. Sokáig azt hitték, megint egy farkas csapott le a nyájra. Az utóbbi egy évben ez már-már mindennapos hírnek számít Németországban, hiszen mostanra már 52 farkasfalka portyázik az országban.  Ez alkalommal mégis ártatlannak bizonyultak az ordasok.

Az egyik áldozat (Forrás: www.jagderleben.de)

A sorozatgyilkos februárban lépett akcióba: újra és újra széttépett egy-egy birkát. Igazi mészárszéket rendezett azonban április 24-én, amikor egyszerre 22 állatot ölt le, illetve sebesített meg életveszélyesen. A freiburgi erdészeti kutatási intézet igazságügyi szakértője kezdettől fogva kutyára gyanakodott, de a környék feldühödött állatttartói a farkasok kilövését követelték. A Senckenberg Intézetben elvégzett DNS-teszt azoban kimutatta, hogy a szakértőnek igaza van: egy kutya tehet az állatok haláláról. A fajt ugyan meg tudták határozni a DNS-teszten, de a fajtát már nem sikerült. A farkasokat "felmenették", és a rendőrség lezárta a nyomozást.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben