Koronavírus: hihetetlenül népszerű lett a horgászat Magyaroszágon a járvány alatt

Koronavírus: hihetetlenül népszerű lett a horgászat Magyaroszágon a járvány alatt

agrarszektor.hu
A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) taglétszáma csak az idén 135 ezer fővel nőtt, így a maga 700 ezres tagságával mára Magyarország legnagyobb szervezetévé vált. A hirtelen növekedés a koronavírus-járvánnyal és a regisztrációs rendszer egyszerűsödésével magyarázható.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tavaszi pandémiás időszak alatt több szabadideje lett az embereknek, valamint számos külföldön munkát vállaló hazatért Magyarországra. Sokkal többen töltötték a szabadságukat a vízparton, mivel a szórakozóhelyek be voltak zárva, írta meg az Infostart a napi.hu információi alapján.

December 3-án rendezi a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely idén egész napos, közel 10 órányi szakmai programot kínál online módon. Az eseményen két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg témával várjuk a résztvevőket. Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvénye egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük lesz online élőben követni az egész napos konferenciát, szavazni tudnak, illetve lehetőségük lesz networkingre és kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

A horgászathoz feltétel a regisztráció a MOHOSZ-nál, és le kell tenni az állami horgászvizsgát is. Az adminisztráció már online felületen is megoldható, ami szintén növelte a nyilvántartásba vettek számát. Ha valakit viszont engedély nélküli horgászaton kapnak, az komoly pénzbüntetésre számíthat.

Míg korábban a horgászatot az idősebb emberek sportjának tartották, addig manapság legnagyobb számban a 38-45 év közöttiek pecáznak, de jelentősen nőtt a gyermekek és a nők aránya is a nyilvántartottak között. A horgászás népszerűségét növelheti az is, hogy jövő évtől igen jelentős összeget oszthat szét a Mohosz a pályázók között: a több mint egymilliárd forintos állami finanszírozás egyik célja, hogy a horgászhelyek infrastruktúráját fejlesszék.

EZ IS ÉRDEKELHET

Emellett ebből támogatják horgászversenyek vagy horgásztáborok szervezését is. A projektekhez 30-50%-os önrészre lesz szükség, az elnyert támogatások java eszközbeszerzésre lesz fordítható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?