2020. február 23. vasárnap Alfréd

Hírek - Állat

Már tíz éve az állatoké a főszerep (X)

A házigazda Kaposvári Egyetem és a szervező Magyar Mezőgazdaság Kft. idén tizedik alkalommal rendezi meg a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. A jubileumra való tekintettel idén négy napon át, szeptember 22-25. között várja a magyar állattenyésztés színe-java az érdeklődőket Kaposváron. Az elmúlt esztendőkben folyamatosan fejlődő kiállítás már bizonyította, hogy nemcsak a Dunántúlon, de országosan is meghatározó állattenyésztési rendezvény. A számos szakmai és közönségprogram 200 kiállítót és több mint 30 ezer látogatót vonz a Pannon Lovasakadémia területére. A mintegy 40 hektáros Pannon Lovasakadémia területe ideális helyszín a rendezvény számára. A természetes környezet, a megfelelő infrastrukturális háttér kiváló lehetőséget biztosít a tenyész- és haszonállatok bemutatására, a rendezvényen résztvevő kiállítók kiszolgálására.
 
 

A már megszokott és megszeretett programok mellett idén számos újdonsággal készülnek a szervezők. A nagy sikerű lovas közönségprogram ezúttal a győri Ördöglovasokkkal bővül, akik színvonalas trükklovas-bemutatót tartanak a hétvégi napokon. Lovaspóló-bemutató, hidegvérű lóval végzett rönkhúzás, díjugratás mesterfokon és számos izgalmas program várja a kiállításlátogatásban elfáradt és megpihenni - ám nem unatkozni vágyó vendéget.

 

A vadasparkban interaktív agancsmustra, játékos vadászképző, a már vedjeggyé vált szalmabála-játszótér és természetesen vadak és pónik várják az érdeklődőket. Családi napunkon kézműveskedhetnek a kicsik, kreatívkodhatnak a nagyok és a színpadi műsorokra akár táncra is perdülhetnek a felnőttek. Ismét várja a kis gazdákat a Gazdaudvar, ahol a krumpliültetéstől a tehénfejésig számos tevékenységgel megismerkedhetnek. Csodálkozzon rá a robusztus küllemű húsmarhákra, nézze meg az ország legnagyobb tényészértékét képviselő kecskéit és juhait, látogassa meg a gyönyőrű lovakat, szarvasmarhákat. Fejési-nyírási bemutatóval, kecske- és juhsajtkészítéssel, bobcat bemutatóval, rendkívül látványos STIHL ®TIMBERSPORTS® Series fakitermelő versennyel is készülnek a kiállítók.

 

 

Rengeteg programmal várja önt a Dunántúl legnagyobb agrárünnepe, a X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Napok! Tálkozzunk szeptember 22-25. között a Pannon Lovaskadémián.

www.kaposvarinapok.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu