Most jól járhat, aki ilyen állatot tart: nagy segítség érkezhet ezeknek a gazdáknak

Most jól járhat, aki ilyen állatot tart: nagy segítség érkezhet ezeknek a gazdáknak

agrarszektor.hu
Az állatjóléti támogatások az állatjóléti feltételek javításán túl az állomány állategészségügyi állapotát, ezzel pedig az állattartás hatékonyságát is növelik, ezért a Közös Agrárpolitika 2023-tól induló új szakaszában az agrártárca bővíteni kívánja az állatjóléti programok körét. Erre a támogatási lehetőségre a húsmarhatartók is számíthatnak - mondta Feldman Zsolt Keszthelyen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán megrendezett eseményen az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kifejlette: az Európai Bizottságnak tavaly év végén benyújtott KAP Stratégiai Tervben számos tervezett intézkedés segíti a húsmarha ágazatot. Az állattartó telepek fejlesztési lehetőségei, a termeléshez kötött ágazati támogatások vagy a gyepgazdálkodáshoz kapcsolódó számos intézkedés jelentős segítséget jelent az állattartóknak a jövedelmező és fenntartható módon történő gazdálkodásban - jelentette ki az államtitkár a húsmarhatenyésztők tanácskozásán.

Feldman Zsolt a húsmarhatenyésztés hazai tenyésztő egyesületeinek tanácskozásán kiemelt célként jelölte meg az állatjóléti támogatási lehetőség megteremtését az ágazatban, amely jelentősen hozzájárulhat a higiéniai-, a takarmányozási- és a tartási körülmények javításához. A támogatási konstrukció részleteiről jelenleg is egyeztetéseket folytat az agrártárca a Magyar Állattenyésztők Szövetségével, valamint az Európai Bizottsággal.

Az államtitkár meggyőződése szerint a KAP változásairól, a támogatások új feltételeiről minél előbb tájékoztatni kell a gazdálkodókat, mindenkinek az az érdeke, hogy a 2023-as új gazdálkodási évet már a változások ismeretében, arra felkészülten kezdhessék meg az állat- és növénytermesztők, valamint az élelmiszeripari szereplők. Mint az már ismert, a kormány a vidékfejlesztési forrásokat nemzeti költségvetésből háromszorosára növelte, így az itt rendelkezésre álló forrás az agrárium minden területének, így a húsmarhatenyésztőknek is biztosítja a fejlődés lehetőségét. Az elképzelések szerint a támogatáspolitika kiemelten ösztönzi a termelői együttműködések közös fejlesztéseit. Az agrártámogatásoknak elsősorban a hozzáadott érték és a hatékonyság növelését kell szolgálniuk - mondta Feldman Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?