Nyomkövetővel szerelik fel a szarvasmarhákat és a birkákat

agrarszektor.hu
Egy kísérlet részeként csúcstechnológiás nyomkövetővel fogják ellátni a szarvasmarhákat és a birkákat a Bridgendhez közeli Merthyr Mawr part menti dűnéin. A nyomkövetés nemcsak lopás esetén hasznos, az állatok legelési szokásaira is fény derül. A kísérletet, mivel egy természetvédelmi területen zajlik, a Natural Resources Wales nevű kormányügynökség felügyeli.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szarvasmarhák és birkák mozgását nyomon követve a Natural Resource Wales azt reméli, hogy hasznos adatokat szerezhetnek az állatok kedvenc legelőterületeit illetően. A természetvédőknek a bejövő adatok birtokában lehetőségük lesz elterelni az állatokat azokról a területekről, amelyeknek regenerálódniuk kell, és átirányíthatják őket olyan részekre, ahol ráfér a növényzetre a nyírás. A begyűjtött adatokat a gazdák azonnal megkaphatják az okoskészülékeikre, és így mindig tudhatják, hogy egy adott pillanatban épp hol tartózkodnak az állataik. Ezzel a behajtásukhoz is kevesebb időre lesz szükség, valamint a gazdálkodók arról is azonnal figyelmeztetést kaphatnak, ha az állatoknak a megszokottól eltér mozgásuk. Ez ugyanis az egyszerű elkóborlástól a tolvajlásig bármit jelenthet.


Végül, de nem utolsó sorban egy hosszabb ideig tartó adatgyűjtéssel az állatok társas viselkedését is tanulmányozni lehet, mint például a anyaállat-utód kapcsolatot és a más állatokkal szemben tanúsított viselkedésüket. A walesi gazdák legalább annyira kíváncsiak a műholdas megfigyelési kísérlet eredményeire, mint a szakemberek. A technológiát Merthyr Mawr mellett még másik három helyszínen fogják tesztelni. A FarmingUK hírét szemléztük.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13