2018. május 22. kedd Júlia, Rita

Hírek - Állat

Úgy hizlalhat malacokat, hogy ki sem kell mozdulni a fotelből

Virtuális sertéshizlalási programot dolgozott ki egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetkezet. Bárki felnevelheti saját malacát anélkül, hogy "kimozdulna a fotelből".
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Cégénydányádon dolgozta ki "Legyen malacod!" elnevezésű programját a Szatmár Farm Szövetkezet - derül ki a Magyar Termék Nonprofit Kft. közleményéből. A kezdeményezésben a szövetkezet elvégzi az állatok ellátását és felnevelését, a malac fejlődését pedig mindenki online – webkamerán – követheti. Így bárki felnevelheti saját malacát anélkül, hogy "ki kellene mozdulnia foteljéből", és többek között meghatározhatja azt is, mikor engedjék ki a szabadba az állatokat.

A programot a magyar sertéshúshiány is motivlra – hangsúlyozta Szabó Zsolt, az egyik ötletgazda. Szerinte ugyanis jelentős kereslet mutatkozik azon termékek iránt, ahol a fogyasztó biztos lehet abban, miként kezelték a húst, és hogyan tartották az állatot. A kezdeményezésben résztvevők - rögzíti a közlemény - saját tartású malachús juthatnak, miközben a program munkát biztosíthat az embereknek a hátrányos helyzetű térségben.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu