2017. október 23. hétfő Gyöngyi

Hírek - Állattenyésztés

Csődközelben egy tejes cég, pénzük után futnak a gazdák

Becsapottnak érzi magát több kistermelő, mert a veszprémvarsányi Gici Tej Kft. nem fizeti ki a tőlük átvett tejet. A külföldi tulajdonban lévő vállalat mintegy 60 millió forinttal tartozik a gazdálkodóknak, akik most attól tartanak, hogy elbukják a teljes összeget.
 
 
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Többszöri ígéret és aláírt szerződés ellenére sem tartja be kötelezettségét a Gici Tej Kft., amely többek között 15 kistermelőnek nem fizet ki 60 millió forintnyi tartozást, vagyis a megtermelt nyerstej árát - derül ki a gazdálkodók közleményéből. A termelők szerint Gad Raveh, a cég ügyvezetője a tartozásokat tovább növelve éli fel az üzem vagyonát.

Céginformációs adatok szerint a Gici Tej a GWV POINT LIMITED nevű cég tulajdonában van, amely tavaly vette meg a vállalat üzletrészét a veszprémvarsányi Bakonyi Agrár Kft-től. A Bakony Agrár Kft.-nek – állítják a tejtermelők - jelzálog jogosultsága van a Gici Tej Kft. üzletrészén, amely alapján vissza is vehetné tulajdonosi jogait. Ma komolyan felmerül a Bakony Agrár felelőssége is, mivel - áll a gazdálkodók közleményében - a fennálló tartozás nagyobbik részét az előző tulajdonos halmozta fel. A Gici Tej 1,2-1,8 milliárd forintos éves árbevételt ért el az elmúlt években.

Amennyiben a Gici Tej Kft. a felszámolás sorsára jut, nem sok lehetőség marad a tejtermelők kifizetésére, mivel a cég tartozása a közlemény szerint a kistermelőknek járó 60 millió forint tizenötszöröse is lehet. A megoldás – teszik hozzá a gazdálkodók – az üzem gyors bérbeadása lenne. A termelők a kormány és a hatóságok közreműködését is kérik az ügyben.


 
X

A címlapról ajánljuk

Agrometeorológia

IDŐJÁRÁSA

A szakértő szemével

Hollósi Dávid
igazgató
Takarék Agrár Igazgatóság

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu