Megvan, miről szól a magyar-szlovén agrárlobbi

agrarszektor.hu
Rendezni kell az uniós tejpiaci helyzetet, a méhészetben pedig szigorúbb eredet- és származási jelölést kellene alkalmazni - ebben értett egyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Dejan ®idan szlovén miniszterelnök-helyettes, akik a szlovén-magyar kormánycsúcson egyeztettek. A két ország több agrárterületen kiszélesítené az együttműködést.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Közös fellépést sürgetett a tejpiac versenyképességének megőrzése érdekében a szlovén és a magyar mezőgazdasági miniszter a szlovén-magyar kormánycsúcson - áll a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleményében. Az eseményen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Dejan ®idan miniszterelnök-helyettessel, mezőgazdasági, erdészeti és élelmiszerügyi miniszterrel egyeztetett.

Itthon pedig a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnap azt jelentette be, hogy árkiegészítést kíván nyújtani a hazai tejtermelőknek a hosszú ideje nyomott tejfelvásárlási árak miatt.

Az európai tejpiaci helyzet rendezése mellett a felek egyetértettek a méhészeti ágazat fejlesztésének szükségességében, és aláhúzták, hogy a jelenleginél szigorúbb uniós eredet- és származás jelölési kötelezettség előírására lenne szükség a mézek és méztermékek esetében a silány minőségű harmadik országokból származó mézek visszaszorítása érdekében.

A felek megállapodtak továbbá az eredetmegjelölések, az erdőgazdálkodás, illetve a halászat terén történő kooperáció kiszélesítésében. Szlovénia, Magyarországhoz hasonlóan, elkötelezett a GMO-mentes mezőgazdaság ügyének előmozdítása iránt és fontos partnere hazánknak a GMO-k köztermesztésének önálló tagállami szabályozása érdekében tett brüsszeli erőfeszítéseiben.

A szlovén partnerek érdeklődtek a magyar földforgalmi törvény eddigi tapasztalatai iránt - derül ki az FM közleményéből. Ezért megegyezés született arról, hogy a tapasztalatcserét erre is kiterjesztik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02