Eszünk még halászlevet és töltött káposztát vagy vegán étel kerül az ünnepi asztalra?
Igazi fejtörést okozhat az ünnepi menü, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig.
Igazi fejtörést okozhat az ünnepi menü, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig.
A magyar fiatalok nyitottak a rovarfogyasztásra, csak az étel ne hasonlítson az eredeti állapotára.
Egyre nagyobb érdeklődés övezi az úgynevezett értéknövelő újrahasznosítással készülő élelmiszereket.
Új stratégiát hirdetett meg a Danone, a tudatos táplálkozásra helyeznék a hangsúlyt.
A FAO élelmiszerár-index februárban átlagosan 0,7%-kal zárt alacsonyabban januárhoz képest és 10,5%-kal alacsonyabban az egy évvel ezelőtti mutatóhoz képest.
Januárban ismét csökkent a FAO élelmiszerár-indexe, élen a búza és a kukorica árakkal.
Csökkenéssel zárta az évet a nemzetközi élelmiszerár-index, a FAO mutatója közel 10%-kal maradt el az egy évvel korábbi szinttől.
Az agrárközgazdász szerint a jövőben nem fog csökkenni sem a sertéshús, sem pedig a csirkehús ára a magyar boltokban.
A grillezés mostanra már megelőzte a szalonnasütést és a bográcsozást is a magyarok körében.
Bezuhantak az élelmiszer-alapanyagárak a globális piacon, a 2023-as előrejelzések jó szezont ígérnek a gabonák esetében.
Most kiderül, bekerülhetnek-e titokban a rovarok az élelmiszerek összetevői közé!
Drága lesz idén a karácsony egyik hagyományos édessége, függetlenül attól, boltban vesszük-e, vagy magunk készítjük.
Stratégiai együttműködést kötött a Széchenyi István Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
A Matusz-Vad Zrt. a jövőben friss halat is fog forgalmazni a HoReCa-szektor számára.
Már ötödik hónapja tart az élelmiszerár-csökkenés a globális piacokon a FAO adatai szerint.
De ne legyen korai az öröm!
Közel 700 ezer hektárnyi területet érint az aszály hazánkban.
Sokkoló látvány fogadta a Nébih embereit.
Átalakulhat az élelmiszerek összetétele.
Veszélybe kerülhet a só is!
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.