Eszünk még halászlevet és töltött káposztát vagy vegán étel kerül az ünnepi asztalra?

Eszünk még halászlevet és töltött káposztát vagy vegán étel kerül az ünnepi asztalra?

agrarszektor.hu
Ritkán kapnak akkora szerepet a gasztronómiai hagyományok a modern ember életében, mint karácsonykor, de éppen az ünnepek előtti rohanás miatt sokan igyekeznek lehetőleg gyorsan elkészíthető, még ha ünnepi fogásokat is választani. Mi kerül az asztalra, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig? Erről beszélt az Alapvetés podcastban Farkas Richárd, a PENNY séfje és Gianni Annoni séf, étteremtulajdonos.

Early Bird jegyek az Agrárszektor 2025 konferenciára!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

Egyre többen mondanak búcsút a hagyományos karácsonyi fogásoknak, ily módon az ünnepi asztal ma már nemcsak klasszikus halászlével és töltött káposztával képzelhető el, hanem sült pulykával, vadhússal vagy akár különféle vegán ételekkel is. 

De vajon lehet-e húsmentes a karácsonyi menü és hogyan változtak a karácsonyi desszertek? Mennyire befolyásolja a karácsonyi menü összeállítását a fenntarthatóság és a családtagok ételérzékenysége? Kerülhet-e olyan étel az ünnepi asztalra, ami mindenki ízlésének megfelelő? Ezekre a kérdésekre adtak választ az Alapvetés podcast vendégei, Farkas Richárd, a PENNY séfje és Gianni Annoni séf, étteremtulajdonos.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Igen, a KWS TOP4 Mátrix működik! (x)

A visszatérő, hatalmas károkat okozó évjárati és növénytermesztési katasztrófa biztatott bennünket, hogy foglaljuk egyedi kukoricatermesztési kockázatkezelési rendszerbe a KWS modern kukoricahibridjeit.

Támogatott tartalom

Rhizál: a víz bölcsője a búza számára (x)

A Rhizál® a HED-LAND Hungária Kft. különleges biológiai csávázó és talajkezelő készítménye, amely a Rhizobium alamii törzset tartalmazza, és hatékonyan segíti az őszi búza kelését, korai fejlődését és szárazságtűrését.

Támogatott tartalom

Kertből az asztalra (x)

Közösségi főzéssel búcsúzott a nyártól a Kiskert program Vizsolyban

EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2025. október 14. 06:03