Eszünk még halászlevet és töltött káposztát vagy vegán étel kerül az ünnepi asztalra?

Eszünk még halászlevet és töltött káposztát vagy vegán étel kerül az ünnepi asztalra?

agrarszektor.hu
Ritkán kapnak akkora szerepet a gasztronómiai hagyományok a modern ember életében, mint karácsonykor, de éppen az ünnepek előtti rohanás miatt sokan igyekeznek lehetőleg gyorsan elkészíthető, még ha ünnepi fogásokat is választani. Mi kerül az asztalra, ha az egész család összejön a hagyománytisztelő nagymamától a vegán tinédzserig? Erről beszélt az Alapvetés podcastban Farkas Richárd, a PENNY séfje és Gianni Annoni séf, étteremtulajdonos.

Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 13. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A decemberi rendezvényen immár 11. alkalommal adjuk át tíz kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!

Egyre többen mondanak búcsút a hagyományos karácsonyi fogásoknak, ily módon az ünnepi asztal ma már nemcsak klasszikus halászlével és töltött káposztával képzelhető el, hanem sült pulykával, vadhússal vagy akár különféle vegán ételekkel is. 

De vajon lehet-e húsmentes a karácsonyi menü és hogyan változtak a karácsonyi desszertek? Mennyire befolyásolja a karácsonyi menü összeállítását a fenntarthatóság és a családtagok ételérzékenysége? Kerülhet-e olyan étel az ünnepi asztalra, ami mindenki ízlésének megfelelő? Ezekre a kérdésekre adtak választ az Alapvetés podcast vendégei, Farkas Richárd, a PENNY séfje és Gianni Annoni séf, étteremtulajdonos.

 

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?