Lehull a lepel: ez az ország árasztja el a tésztával Európát
A statisztikák szerint egyetlen ország felel az európai tésztatermelés kétharmadáért.
A statisztikák szerint egyetlen ország felel az európai tésztatermelés kétharmadáért.
A legfrissebb információk szerint az Európai Unióban több mint 58 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezett 2023-ban.
A hatalmas ország élelmiszerfeldolgozása most is jelentős, de a jövőben nagy ütemben nőhet tovább.
A mostani fejlesztés célja, hogy Európa legkorszerűbb mezőgazdasági múzeuma jöjjön létre.
Az évtized végére jelentősen modernebb, versenyképesebb mezőgazdaság és élelmiszeripar formálódik, amely képes lesz hatékonyan fellépni a külpiacokon is.
Komoly döntések előtt állunk: 8,5 milliárd ember ellátása és a bolygó jövője a tét.
Jelenleg az éghajlatváltozás jelenti az egyik legnagyobb kockázatot az élelmezésbiztonságra.
Akár közvetve, akár közvetlenül, körülbelül egymilliárd ember élelmiszerellátásához tudnak hozzájárulni a MATE diákjai.
Viszonylag optimista a FAO a globális mezőgazdasági árupiacokra vonatkozó legfrissebb értékelése.
Átfogó terv készült a kultúrnövények biológiai sokféleségének növeléséről az európai városokban.
A biogazdálkodás nem csupán trend, hanem válasz a klímaváltozás és a környezeti válság kihívásaira.
A biológiai termékek jelentik a mezőgazdaság következő korszakát Magyarországon is.
Nagy István agrárminiszter szerint számos aggály fogalmazható meg a műhúsokkal kapcsolatban.
A cukor, tejtermékek és a növényi olajok drágulásától fűtve nőtt az élelmiszer-alapanyagok globális mutatója februárban.
A saját hatáskörben megtermelhető élelmiszer szavatolja az európaiak biztonságát a francia elnök szerint.
A bab, borsó és lencsefélék rendkívül változatos és egészséges alapanyagok, de erősödnünk kell a fogyasztásukban.
A globális éghajlat helyzetéről szóló jelentés szerint az akut élelmezési bizonytalansággal küzdő emberek száma drámaian megnövekedett.
A tűzszünet lehetőséget biztosít a Gázai övezetben kialakult katasztrofális élelmiszerválság kezelésére.
A 2025 nyarától működő létesítmény évente akár 100 tonna friss salátát is termelhet.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?

A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.
Az ecet az egyik legrégebben ismert és leggyakrabban használt élelmiszer-adalékanyag, egy egész iparág épül rá.
A statisztikák szerint egyetlen ország felel az európai tésztatermelés kétharmadáért.