Fontos levelet küldenek ki sok magyarnak: vigyázz, te is kaphatsz ilyet
Levélben tájékoztatja tagjait a BTT, figyelni kell az október 10-i jogvesztő határidőre és az esetleges szankciókra.
Levélben tájékoztatja tagjait a BTT, figyelni kell az október 10-i jogvesztő határidőre és az esetleges szankciókra.
A csirkehús, a pulykahús és a tojás is csúnyán megdrágult Magyarországon az évek folyamán.
Folyamatos veszélyt jelentenek a hazai és uniós állatállományokra az állatbetegségek.
A dolgozók túlnyomó többségét bejelentés nélkül foglalkoztatta egy baromfifeldolgozó itthon.
A baromfiipar világszerte jelentős növekedést mutat, amit a javuló gazdasági feltételek és az alternatív fehérjék magas árai hajtanak.
A madárinfluenza veszélye miatt az országos főállatorvos újra elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását.
Az állategészségügyi szakemberek az ismeretlen származású és egészségügyi státuszú állományt felszámolták.
Megvan rá az esély, hogy 2023-ban visszazökkenjen a rendes kerékvágásba a magyar baromfiágazat.
Mintegy 15 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a baromfitartók Magyarországon.
Továbbra sem biztató az európai madárinfluenzahelyzet, sőt, újabb problémákra lehet számítani.
Indokolt a fokozott óvatosság, hiszen ismét Európa-szerte terjed a madárinfluenza.
Ezt mindenki meg fogja érezni.
Ez várható a madárinfluenza miatti kártalanítások terén.
Az élelmezésbiztonság forog kockán.
Az igénylés benyújtásra alig két hét áll az állattartók rendelkezésére.
Az ok, a madárinfluenza visszatérésének elkerülése.

A késő ősz és a kora tavasz - amikor a fákon nincs lomb - ezek az ideális időszakai a szabad gyökerű gyümölcsfa oltványok ültetésére.
Több olyan évelő növény is van, mely nálunk ugyan egynyári, pedig akár át is teleltethetnénk őket.
A húsok árát biológiai szempontok is befolyásolják, érdemes megismerkedni tehát néhány fogalommal.
Az árrésstop kivezetésében reménykedtek, ehelyett hosszabbítást és kiterjesztést kaptak.
A kiskerti gyümölcstermesztés sikerének egyik alapja az adott fajokon belül a megfelelő fajták kiválasztása.