1740 óta örökítik meg a szőlőhajtásokat Kőszegen
A szőlészet hagyományairól és a klímaváltozásról is sokat elárul a csaknem háromszáz éve vezetett egyedülálló napló.
A szőlészet hagyományairól és a klímaváltozásról is sokat elárul a csaknem háromszáz éve vezetett egyedülálló napló.
A technológia nem csak az öntözésre figyelmeztet, javaslatokat ad a népszerű házasításokra is.
A nehézségek ellenére is elégedettek a 2023-as évjáratú borokkal a hazai szakemberek.
Fehérbor és vörösbor kategóriájában is a balatoni termelők nyerték el a Magyar Bor Nagydíját 2023-ban.
Az Agrárszektor a Jammertal Borbirtokon járt: mutatjuk a galériát a látogatásunkról.
Ugyanabban a borászatban készült az ország legjobb cabernet franc-ja és cabernet sauvignonja.
A borászatok fennmaradása csak úgy biztosítható, ha a borok polci árának emelkedése a borászatok és rajtuk keresztül a szőlőtermelők jövedelmezőségének növelését szolgálja.
Jelentős árkülönbség figyelhető meg a vörös és a fehér borok fogyasztói átlagára között.
Jelentős csökkenést tapasztalnak a borfogyasztók száma és fogyasztási intenzitása terén.
Jó minőségű borokat hozó, aszús évjárat lehet az idei a borászoknak Tokaj-Hegyalján.
Nemcsak Európában, de Magyarországon is beragadtak a pincékbe a vörösborok tavaly óta.
Majdnem elpusztult a szőlészet a tavalyi aszályban: idén is izgulnak a termésért a tokaji borászatnál
Fontos pillanathoz érkezett Közép-Európa borpiaca, eljött a különleges szőlőfajták ideje.
Nem egy, de két magyar borászat is felkerül arra a 100-as listára, amelyen a világ legjobb borászatait tartják számon.
Hogyan hat a klímaváltozás a Tokaji borvidékre, és annak leghíresebb borára, az aszúra?
Az ágazat szereplői szerint áremelésekhez vezethet a kiterjesztett gyártói felelősség.
Míg itthon alig veszik őket, Amerikában sorban állnak az úgynevezett natúr borokért.
Csaknem másfél milliárd forintból épült turisztikai és kulturális látogatóközpont Mádon.
A kiskereskedelmi láncok árcsökkentésre próbálják rávenni a magyar borászokat, akik viszont épp árakat szeretnének emelni.
Milliós tételben is lehet jó bort készíteni, a lényeg a stabilan magas minőségen van.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
Nébih szerint Európában nem valószínű a teheneket megfertőző madárinfluenza felbukkanása.
Kolumbia az első ország, amely korlátozza az amerikai marhahús importját a tejelő tehenek madárinfluenzája miatt.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.