Ilyen növényeket ültess a konyhába: ezeket gondozni is alig kell
A konyha ideális helyszín lehet a növények számára, mert általánam megfelelő szellőzést és bőséges természetes fényt biztosít.
A konyha ideális helyszín lehet a növények számára, mert általánam megfelelő szellőzést és bőséges természetes fényt biztosít.
A bio-termesztésben sok háztartásokban gyakran fellelhető anyagot használnak növényvédelemre.
Nem teljesíthető a hajtatási ágazat 2030-ra kitűzött klímacélja Hollandiában, mindössze 10 százalék körüli az esélye.
A konyhakertek előnye, hogy friss, szezonális termények állnak rendelkezésre, ezáltal pedig csökkenthető a háztartás ökológiai lábnyoma.
Némi odafigyeléssel megelőzhető, hogy akár alapanyagok, akár készételek feleslegesen a kukába kerüljenek.
A kutatók a legutóbbi felmérés alkalmával 501 háztartásban összesen 1388 fogyasztó adatait összegezték országszerte.
Eddig csak az erdős területeken jelentek meg, idén már a városokban is tömegesen elszaporodtak a repülő rovarok.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi finomságnak, amit jól lehet tartósítani.
Hatalmas azon élelmiszerek mennyisége is, amit fel sem használunk, csak bontatlanul, érintetlenül megromolva hajítunk ki a szemetesbe.
A görög kormány úgy döntött, hogy 2024 végéig fenntartja az ellenőrző intézkedéseket a szupermarketekben.
Több terméknek is csökkent a mérete, és kisebb kiszerelésű lett áprilisban Magyarországon.
Németországban idén a tavalyinál egy héttel korábban, április 15-én kezdődik szamócaszezon.
Megszólalt a Kereskedelmi Szövetség főtitkára a kiskereskedelmi szektor helyzetéről.
Aki nem szeretne csalódni, annak érdemes a hagyományos húsvéti sonkát választania, megbízható helyről.
Az Eurostat közlése szerint az EU-ban 513 kilogramm hulladék keletkezett személyenként 2022-ben.
A szennyvíz a szigeteletlen aknán keresztül beszivároghat a talajba és azon keresztül eljuthat a növénybe is.
Nemcsak vásárláskor lehet csökkenteni a háztartás költségeit, hanem a már megvett áruk ésszerű, pazarlásmentes felhasználásával is.
A hagyományosan nagy mennyiségben fogyasztott húsfélék mellett nem kéne messzire menjünk, ha valami rendhagyóbbat szeretnénk enni.
A tudatos vásárlásra és az élelmiszerbiztonságra hívja fel a figyelmet az Agrárminisztérium.
Ha biztosra akarunk menni, olyan eladótól szerezzük be a fűtőanyagunkat, aki a NÉBIH hatósági nyilvántartásában is szerepel.
A mai hazai fajtaszerkezet kialakulása nagyságrendileg ötvenéves múltra tekint vissza.
A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint az ágazatoknak a jövőben a termelékenység és a hatékonyság növelésére kell fókuszálniuk.
A fűszereket elsősorban ételek ízesítésére használjuk, de gyógyhatásuk miatt a természetes gyógymódokban is fontos szerepet töltenek be.
Akár évi egymillió dollárt is meg lehet keresni az agroturisztikai szolgáltatásokkal az USA-ban.
Bár egyelőre még optimista a hangulat az amerikai gabonapiacon, a szakértők szerint hamarosan bekövetkezhet a fordulat.
A Vela Pékség elhivatottsága a kiváló minőség iránt a KMÉ-védjeggyel is igazolást nyert.
A Nádudvari Élelmiszer Kft. elkötelezett a kiváló minőség iránt – ezt bizonyítja a KMÉ-védjegy is.