Tényleg csak így élhetik túl a következő éveket a termelők az Alföldön?
A szakemberek szerint sürgős technológiaváltásra lesz szükség a növénytermesztésben a Kárpát-medencében.
A szakemberek szerint sürgős technológiaváltásra lesz szükség a növénytermesztésben a Kárpát-medencében.
A helyszíni ellenőrzés során talált jogsértések miatt a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztett egy húsüzemet.
Évente körülbelül 30 kg sertéshús fogy fejenként itthon, elindult a fogyasztását ösztönző kampány.
A brazil húsfeldolgozók állítólag felfüggesztették a szállításokat a Carrefour helyi üzleteibe.
A tartós szárazság nemcsak a szarvasmarha-tenyésztőkre, de az ágazat többi szereplőjére is hatással van.
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
Nem a készítménygyártáson, hanem a források befektetésén kerestek 2023-ban a húsipari cégek, volt akit ez tartott a felszínen.
Belföldön a húsértékesítés volumene 1,2 százalékkal nőtt 2022-höz képest, a külföldi piacokon 4,3 százalékos növekedést ért el a Kométa.
Bár törekednek rá, egyelőre nem tudnak 100 százalékban hazai alapanyagból dolgozni a SPAR húsfeldolgozói.
Több olyan dolog is történt a magyar élelmiszeriparban, amire nem igazán volt még példa.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
Októberben 3,2 százalékkal csökkent az ipari termelés Magyarországon, az élelmiszeriparban ez a csökkenés 2,8 százalékos volt.
Idén december 4-től kezdődik az évek óta szokásos országos téli szezonális ellenőrzés.
Továbbra is csökken a sertés- és marhavágások száma Magyarországon, de feljövőben vannak a baromfi- és a juhvágások.
A nagy német húsipari cégek nem mindig tüntetik fel a termékeik valamennyi összetevőjét.
Egy friss elemzés szerint 53 lehetséges egészségügyi kockázat merül fel a laboratóriumi körülmények között előállított in vitro ”hússal” kapcsolatosan.
Egyre több baromfihúst fogyasztanak a magyarok a sertés- és a marhahús ellenében.
Vízválasztó lesz a 2023-as év a húsipari cégeknél: most eldőlhet, ki marad talpon és ki csődöl be?
Folyamatos kapacitásbővítő beruházások szükségesek az élelmiszeripari önellátáshoz.
A növényeknél is vannak fertőző betegségek, amelyek terjesztésében nagy szerepet játszanak a vírusvektorok.
Több kutatás igazolja, hogy a túlzott műtrágyahasználat, valamint a nem megfelelő talajerő-gazdálkodás és talajművelési gyakorlatok jelentős károkat okoznak.
Magyarországon több mint 22 800 tonna halat termeltek a tógazdaságokban, ami több mint 16%-kal haladja meg az előző évi mennyiséget.
Megjelent az agrárminiszter rendelete a madárinfluenza megelőzése érdekében a víziszárnyas ágazatnak nyújtott csekély összegű támogatásról.
A talajtípus meghatározza a kert adottságait, de némiképp módosítható, van lehetőség korrekcióra.
Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.
CLAAS ROLLANT és VARIANT: két út, egy cél – tökéletes bála, kompromisszumok nélkül