Így ellenőrzik mostantól a húsokat Magyarországon: ezt jó, ha mindenki tudja
A rendelet tisztázza az élelmiszerláncra vonatkozó információk ellenőrzését, valamint a vágás előtti élőállat-vizsgálatot milyen hatósági képviselőnek kell végeznie.
A rendelet tisztázza az élelmiszerláncra vonatkozó információk ellenőrzését, valamint a vágás előtti élőállat-vizsgálatot milyen hatósági képviselőnek kell végeznie.
A szakemberek szerint sürgős technológiaváltásra lesz szükség a növénytermesztésben a Kárpát-medencében.
A helyszíni ellenőrzés során talált jogsértések miatt a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztett egy húsüzemet.
Évente körülbelül 30 kg sertéshús fogy fejenként itthon, elindult a fogyasztását ösztönző kampány.
A brazil húsfeldolgozók állítólag felfüggesztették a szállításokat a Carrefour helyi üzleteibe.
A tartós szárazság nemcsak a szarvasmarha-tenyésztőkre, de az ágazat többi szereplőjére is hatással van.
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
Nem a készítménygyártáson, hanem a források befektetésén kerestek 2023-ban a húsipari cégek, volt akit ez tartott a felszínen.
Belföldön a húsértékesítés volumene 1,2 százalékkal nőtt 2022-höz képest, a külföldi piacokon 4,3 százalékos növekedést ért el a Kométa.
Bár törekednek rá, egyelőre nem tudnak 100 százalékban hazai alapanyagból dolgozni a SPAR húsfeldolgozói.
Több olyan dolog is történt a magyar élelmiszeriparban, amire nem igazán volt még példa.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
Októberben 3,2 százalékkal csökkent az ipari termelés Magyarországon, az élelmiszeriparban ez a csökkenés 2,8 százalékos volt.
Idén december 4-től kezdődik az évek óta szokásos országos téli szezonális ellenőrzés.
Továbbra is csökken a sertés- és marhavágások száma Magyarországon, de feljövőben vannak a baromfi- és a juhvágások.
A nagy német húsipari cégek nem mindig tüntetik fel a termékeik valamennyi összetevőjét.
Egy friss elemzés szerint 53 lehetséges egészségügyi kockázat merül fel a laboratóriumi körülmények között előállított in vitro ”hússal” kapcsolatosan.
Egyre több baromfihúst fogyasztanak a magyarok a sertés- és a marhahús ellenében.
Vízválasztó lesz a 2023-as év a húsipari cégeknél: most eldőlhet, ki marad talpon és ki csődöl be?
Az inputanyagok ára, a csökkenő felvásárlási árak és a csapadékhiány az idei évben is megnehezíti a gazdaságok életét.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Megkezdődött az agrárfinanszírozási szezon az állattartó telepeket érintő pályázati döntések régóta várt első körével.
A díjazott családi borászat már nem először kapott elismerést a szakmától.
Bár a mezőgazdasági géppiac még nem lábalt ki az elmúlt évek visszaeséséből, a jövőt illetően már látszanak a pozitív előjelek.
KWS repcehibridek: piacvezető stabilitás, modern genetika és kiemelkedő terméseredmények 2025-ben is.
A tartós vízhiány és a továbbra is magas műtrágyaárak miatt minden olyan lehetőség felértékelődik, amely növeli a tápanyag-ellátottságot, javítja a tápanyagok hasznosulását, gyorsítja a gyökérfejlődést és fokozza a stressztűrést.
Hat egybefüggő éve Európa piacvezető repcenemesítő vállalataként* a Limagrain célja, hogy innovációinkkal és tudá-sunkkal, megbízható partnerként válaszokat nyújtsunk a repcetermesztésben felmerülő kihívásokra.