Kritikus a helyzet a magyar vizekben: mi lesz így a halágazattal itthon?
Az időjárás és a gazdasági helyzet is egyre jobban szorongatja a magyar halászati ágazatot.
Az időjárás és a gazdasági helyzet is egyre jobban szorongatja a magyar halászati ágazatot.
Lévai Ferenc szerint a 2024-es év sem alakult jól, az ágazat problémái évek óta súlyosbodnak, versenyhátrányba kerültünk a szomszéd országok tógazdaságaival szemben.
A szakértő szerint az egyes halfajok különbözőképpen reagálnak az árvíz levonulására.
Az elmúlt évek növekedése után tavaly jelentős visszaesés volt megfigyelhető a magyar haltermelésben.
Nincs más út az ágazat előtt, kénytelenek lesznek távoli országokból dolgozókat toborozni.
Hiába reménykedtek a csodában, végül 2023-ban is közepes évet zárt a magyar halágazat.
A magyar haltermelők a kedvező körülményekre való tekintettel nem emelnek árat idén karácsonykor.
Tavaly a drága takarmány, az aszály miatt bajba került az ágazat, idén azonban biztatóbbak a kilátások.
Bizakodnak az ágazati szereplők, hamarosan megszűnhet a halhiány Magyarországon.
Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a magyaroknak, ha karácsonykor halat akarnak enni.
Egyre kétségbeejtőbb helyzetben van a magyar halágazat, sok termelő válthat más, jövedelmezőbb tevékenységre.
Hatékonyabb támogatásra lenne szüksége az ágazat szereplőinek.
Miből lesz a halászlé idén?
Óriási bajok vannak a magyar halágazatban.
A MA-HAL arra kéri a vásárlókat, vegyék meg időben a karácsonyi alapanyagokat.
A Bábolnai Gazdanapokon a halfogyasztást is népszerűsítik.
Az áfacsökkentés olcsóbbá teheti a halbeszerzéseket.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
2025 augusztusában a magyar gazdák 22,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban.
2025-ben lesz tizenegyedik éve, hogy a siófoki Portfolio Agrárszektor Konferencián kiosztjuk a Portfolio Agrárdíjakat.
Korábban a magyar búza kiválónak számított, ma azonban a hazai termés döntő része már csak a kommersz kategóriába esik.
Az elmúlt év megmutatta, hogy a fagyok, a szárazság és a kártevők egyaránt képesek megtépázni a gazdák munkáját.
Egy veteményeskerttől sokkal többet kaphatunk, mint a szendvicsekre kerülő friss uborka, paprika vagy paradicsom.