Új őrület hódít a hollandoknál: egyre többen vesznek ilyen élelmiszereket
Évek óta folyamatosan nő a biotermékek piaci részesedése Hollandiában, méghozzá minden termékkategóriában.
Évek óta folyamatosan nő a biotermékek piaci részesedése Hollandiában, méghozzá minden termékkategóriában.
A kormány támogatja a magyar borászat megújulását és hagyományainak megőrzését itthon.
A robotizáció és a klímareziliens fajtaválasztás lehet a fenntarthatóság kulcsa a mezőgazdaságban?
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és az uniós termelők körében is a biogazdálkodás.
Módosultak az Ökológiai gazdálkodás támogatására kiírt pályázati felhívás egyes elemei.
Hamarosan megkezdődik az ökológiai gazdálkodás támogatási kérelmeinek benyújtásai időszaka.
2023 év végére már több mint 87 ezer hektáron folyt bio/organikus termesztés az országban.
Egy friss tanulmány szerint az ökológiai gazdálkodás növelheti a növényvédőszer-használatot a közeli földeken.
Az Európai Unió mezőgazdasági hasznosítású területeinek csaknem egytizedén már ökológiai gazdálkodás folyik.
Van egy hely Magyarországon, ahol példátlan módon, organikusan termesztenek csipkebogyót.
Egyre komolyabb lehetőségek vannak az ökológiai gazdálkodásban, nemcsak Magyarországon, világszerte is.
Évtizednyi növekedésre alapozza a jövőjét a magyarországi ökológiai gazdálkodás.
2015 óta megduplázódott az ökológiai termelés alá vont területek nagysága Magyarországon.
Egyre csak nő a biogazdaságok száma Lengyelországban.
Nagyon ráálltak a gombabizniszre.
Akár 30%-kal csökkenhet az olasz almatermesztés volumene a Green Deal miatt.
Mielőbbi kölcsönös egyenértékűségi megállapodást sürgetnek az ágazat szereplői.
Nemcsak a helyi, az idényjellegű termékeket is keresik a vásárlók.
Nagy lemaradásban vagyunk.
Rendhagyó tehénábrázolás a hegyoldalban.
Nagy szükség lenne digitálisan képzett élelmiszeripari mérnökökre itthon, akik képesek egyszerre érteni a technológiához és a digitalizációhoz.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A 2025-ös nyár rendkívül aszályos időjárása komoly hatással van az ország agráriumára.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.