Rengetegen veszik ezeket az élelmiszereket: pedig veszélyesek is lehetnek
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
Első fokon pert vesztett a Bayer egy magánszeméllyel szemben, aki azt állította, hogy a Rounduptól lett rákos.
Az Egészségügyi Világszervezet rákkutató ügynöksége 2015-ben jelentette be, hogy a glifozát potenciálisan rákkeltő az emberre nézve.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Megjelent az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal jelentése az ismert hatóanyag szakértői felülvizsgálatáról.
Bár a WHO lehetségesen rákkeltőnek kategorizálja az aszpartámot, úgy tűnik, egyelőre pánikra nincs ok.
Döntött a WHO, a szervezet szerint rákkeltő lehet a mostanában nagy port kavaró az aszpartam.
Elemzők szerint egyelőre kivárnak, ha nincs más megoldás, akkor jöhetnek a receptek újratervezése.
A WHO rákkutató részlege, a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség lehetséges rákkeltő anyagnak fogja nyilvánítani a jövő hónapban az aszpartámot.
Súlyos veszélyt jelenthetnek az egészségünkre az ultrafeldolgozott élelmiszerek.
Úgy tűnik, hogy a növényvédő és rovarirtó szereknek lényegében nincs veszélytelen dózisa.
Szigorúbb határértékek jönnek az élelmiszerek rákkeltőanyag-tartalmára.
Előkészületben a glifozát hatóanyag státuszának megújítása.
Magyarország idei összkiadásainak egyhetede kerülhet kifizetésre.
Jól áll a Bayer szénája, alakul a kedvező alkupozíció
Újabb amerikai bíróság ítélte rákkeltőnek a Bayer cég gyomirtóját.
Az amerikai cég elleni támadások komolyan érintik az új tulajdonos Bayert is.
Precedens ítélet az USA-ban. A cég fellebbez.
Titánfehér élelmiszerek
Magyarországra is hoztak a termékből.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.