Váratlan fordulat a magyar agráriumban: ezt jó, ha mindenki tudja
Az állategészségügyi járványok és az időjárási szélsőségek miatt óvatosabb a mezőgazdaság.
Az állategészségügyi járványok és az időjárási szélsőségek miatt óvatosabb a mezőgazdaság.
Komoly növekedés mehet végbe a következő évtizedben az állattenyésztésben és az állati termékek fogyasztásában.
Az elmúlt évtized egyik „slágerterméke” lett a mandula: nő a termelés, emelkedik a fogyasztás, és folyamatosan bővül a globális kereslet.
A tárcavezető szerint 2030-ra a magyar agrárium minden tekintetben Európa dobogósai közé kerülhet a gyorsuló fejlesztéseknek köszönhetően.
Nagy István szerint fontos, hogy a 2027 utáni közös agárpolitika gazdabaráttá tegye az Európai Unió agráriumát.
Az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása 0,2 százalékkal mérséklődött az előző év azonos hónapjához képest.
A KSH becslései szerint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában nőtt a termelés volumene.
A magyar agrárium a fejlesztési forrásoknak köszönhetően néhány éven belül visszatérhet Európa élvonalába.
Autonóm, a kapcsolódó robotokat önállóan megtankoló és feltöltő technológiát fejlesztett ki az ausztrál gyártó.
2030-ig másfélszeresére nőhet a magyar mezőgazdaság termelékenysége, hozzáadott értéke pedig kétszeresére.
Az éghajlatváltozás (melynek az aszály is köszönhető) veszélyezteti az Európai Unió kulináris kincseit.
Stratégiai szerepet kapott a mezőgazdaság.
Voltak előrelépések az élelmezésbiztonság elérése terén.
A járvány árnyékában is talpon maradt az agrárium.
Magyarország a régió legnagyobb munkaerő termelékenységi növekedését produkálta.
Új igazgató a Corteva élén.
A generációváltással is összefügg a precíziós gazdálkodás sikere.
Kiemelkedő mértékben javult a magyar mezőgazdaság termelékenysége.
A mezőgazdaság versenyképességének további növelése a cél
Védett helynek bizonyult a Kárpát-medence
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.