2022. október 5. szerda Aurél

Jó minőségű, de az átlagosnál kevesebb a szőlő a soproni vidéken

agrarszektor.hu
Az átlagosnál kevesebb, de az utóbbi két évnél jobb minőségű az idei szőlőtermés a soproni térségben.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Taschner István hegybíró az MTI-nek kifejtette, hogy eddig az itthoni feldolgozásra szánt zenitet, az Irsai Olivért és a korai piros veltelinit szüretelték le, a termésátlag a sokéves hozamot nézve mennyiségileg kevesebb, átlagosan 60 mázsa. Az idei szőlőtermés 15-20 százalékát károsította a jég, kivéve a fehérszőlőket adó Harka és Kópháza vidékeken, ahol száz hektáron 60 és 100 százalék volt a fagykár -  írja az mmgonline.

E hét végére, a szokásosnál előbbre várható a kékfrankos szürete, a várt hozam 80-90 mázsa/hektár. Míg két évvel ezelőtt 55-60, tavaly pedig 85 forint volt a vörös szőlők felvásárlási ára, a zweigelt idén 90-95 forint lesz, a kékfrankos pedig 100 forint.

Hátra van még a cabernet savignon és a merlot végső érési fázisa és szürete, várható árukról még nem kaptunk információt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01