Jó minőségű, de az átlagosnál kevesebb a szőlő a soproni vidéken

agrarszektor.hu
Az átlagosnál kevesebb, de az utóbbi két évnél jobb minőségű az idei szőlőtermés a soproni térségben.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Taschner István hegybíró az MTI-nek kifejtette, hogy eddig az itthoni feldolgozásra szánt zenitet, az Irsai Olivért és a korai piros veltelinit szüretelték le, a termésátlag a sokéves hozamot nézve mennyiségileg kevesebb, átlagosan 60 mázsa. Az idei szőlőtermés 15-20 százalékát károsította a jég, kivéve a fehérszőlőket adó Harka és Kópháza vidékeken, ahol száz hektáron 60 és 100 százalék volt a fagykár -  írja az mmgonline.

E hét végére, a szokásosnál előbbre várható a kékfrankos szürete, a várt hozam 80-90 mázsa/hektár. Míg két évvel ezelőtt 55-60, tavaly pedig 85 forint volt a vörös szőlők felvásárlási ára, a zweigelt idén 90-95 forint lesz, a kékfrankos pedig 100 forint.

Hátra van még a cabernet savignon és a merlot végső érési fázisa és szürete, várható árukról még nem kaptunk információt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?