Rekordminőségű borokra számítanak Villányban

agrarszektor.hu
Nagy remények elé néz az idei szőlő- és bortermés Villányban, a borászok rendkívül bizakodók, minőségi rekord dőlhet.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az eddigi átlagnál is kedvezőbb - csúcsminőségű - vörösborokra számítanak a történelmi villányi borvidéken. Tiffán Ede és Gere Attila neves borászok szerint is kiemelkedő borok lesznek a idén szüretelt szőlőkből. 

A villányi borászok egyöntetű véleménye szerint az eddigi legjobb év minőség és termelés szempontjából is a 2007-es év volt, de mivel idén még kedvezőbbek voltak az időjárási körülmények, azt is felülmúlhatja az ez évi eredmény.

Tiffán Ede óriási évjáratra számít, külön kihangsúlyozta a legismertebb szőlőfajtát, a portuguisert, ami idén nagy remények elé néz. Ha marad a szüretnek kedvező időjárás, két héttel előbb végezhetnek a várthoz képest - tudhatjuk meg az Agromonitortól.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?