Megállapodtak! - Béremelést kapnak a Pick Szeged dolgozói

agrarszektor.hu
Béremelést kapnak a Pick Szeged Zrt. dolgozói a vállalat és az érdekvédelmi szervezetek között kötött bérmegállapodásnak köszönhetően. Egyes dolgozók 10-15 százalékos többletbérhez is juthatnak, mások étkezési támogatást kapnak, a szellemi dolgozóknak pedig 3 százalékkal emelik a bérét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megemelik a Pick Szeged Zrt. alkalmazottainak fizetését - jelentette be Mózes Tibor, az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének (ÉMFSZ) alelnöke egy sajtótájékozatón. A szegedi vágó, alapanyag-előkészítő, a bajai csontozó és a pécsi csontozó, daraboló területen dolgozók napi teljesítmény alapján 10-15 százalékos többletbérhez is juthatnak.

A bónuszban nem érintett fizikai állománynál alanyi jogon három, differenciáltan pedig további egy százalékos bérfejlesztés várható. Mózes Tibor szerint a 6 hónapnál hosszabb ideje alkalmazott fizikai dolgozók havi háromezer forintos étkezési utalványt kapnak, míg a szellemi munkaköröket betöltők bérét differenciáltan, 3 százalékkal emelik.

Ahogy arról az agrárszektor.hu már korábban beszámolt, a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő Pick Szeged Zrt. pécsi gyárában határozatlan idejű sztrájkba kezdtek a dolgozók. A konfliktus azért alakult ki, mert a gyárban drasztikusan megemelték a teljesítményt, ezért viszont nem fizettek. Végül öt és fél óra után befejezték a munkabeszüntetést és újra munkába álltak az alkalmazottak, mivel közben a szakszervezetek megállapodtak a vállalat vezérigazgatójával az új bérrendszer bevezetéséről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?