Tovább pörög a tojásbotrány: egyre többen kérnek maguk ellen hatósági ellenőrzést

agrarszektor.hu
A Koronás Tojás védjegyet használó tojástermelő vállalkozások is önkéntes vizsgálatokat kezdeményeznek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih) annak igazolására, hogy gazdaságaikban nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Baromfi Termék Tanács (BTT) tulajdonában lévő Koronás Tojás védjegyet (mely szimbólum megjelenik a csomagoláson, s magán a tojáson is) használó tojáspiaci vállalkozások is csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) intéző bizottsága indított a közelmúltban.  A kezdeményezést azért indították, mert ezzel kívánják igazolni, hogy a közelmúltban előfordult, néhány fipronilos tojásszennyezési eset ellenére a hazai étkezési tojások biztonságosan fogyaszthatók.

EZ IS ÉRDEKELHET
A védjegyet használó vállalkozások most ugyancsak úgy döntöttek, hogy önkéntesen kezdeményeznek gazdaságaikban Nébih-ellenőrzéseket annak alátámasztására, hogy állatállományaikban nem használnak fipronil alapú rovarirtó szereket.


NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?