A japánok imádják a magyar mangalicát

agrarszektor.hu
Japánban keresett a magyar mangalica, de a méz- és a meggyexport is növekedhet. Bár Japán Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere az Európai Unión kívüli országok között, a 126 millió eurós tavalyi agrárexport csak töredékét tett ki a 8 milliárd euró körüli teljes magyar agrárkivitelnek.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az agrárkapcsolatok további bővítéséről tárgyalt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Taniai Maszaakival japán mezőgazdasági államminiszterrel a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK), ahol Japán a partnerország. Ma Japán számít az Európai Unión kívüli országok között Magyarország legfontosabb partnerének. Az oda irányuló magyar agrárexport értéke tavaly 126 millió euró (mintegy 38 milliárd forint) volt, bár így is csak töredékét tette ki a 8 milliárd euró körüli teljes magyar agrárkivitelnek.

VETNE, ARATNA VAGY PERMETEZNE? - Tervezzen előre részletes agrometeorológiai előrejelzesünkkel!
Nézze meg, milyen idő lesz a napokban:
 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint a magyar-japán egyeztetéseken az állategészségügyi kérdésekről és a kétoldalú mezőgazdasági kereskedelmi kapcsolatok élénkítéséről volt szó. Fazekas Sándor ígéretet tett arra, hogy a szigetországból származó termékekkel kapcsolatos korlátozás feloldását Magyarország támogatja.

Japán az idén az elsők között oldotta fel a magyar madárinfluenza miatti elrendelt kereskedelmi zárlatot. A mangalicahús Japánban  keresett, emellett a hazai méz és meggyexport növelésének lehetőségeit is megvizsgálják - áll a közleményben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?