Miért világít kéken a csirkehús?

agrarszektor.hu
Kéken "világító" csirkehúst vásárolt a napokban egy ikrényi férfi. Feltételezések szerint a hús színét foszforvegyületek vagy baktériumok okozhatták.

Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!

Jelentkezzen vagy jelölje kollégáját, barátját, ismerősét a Portfolio Agrárdíjaira!

A decemberi Agrárszektor konferencián immár 11. alkalommal adjuk át 10 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!

Az ikrényi férfi a múlt héten egy boltban vett csirkemellet, amelyet szilveszterkor véletlenül nyersen elől hagyott a konyhapulton - írja a HVG. Amikor hajnalban hazament, azt tapasztalta, hogy a hús kékes színnel "világít".

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húst nem vizsgálta be, de közölte, hogy nem először találkoznak ilyen jelenséggel. Mivel azonban a konkrét esetben nem történt sem laboratóriumi, sem nyomon követési ellenőrzés, a valós ok csak feltételezhető. A hatóság két lehetséges okot valószínűsít: a sötétben fluoreszkáló pigmentet termelő Pseudomonas baktériumfajjal szennyeződhetett a hús, vagy foszforvegyületek idézhették elő a jelenséget.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Majd a mázsa megmondja! (x)

KWS repcehibridek: piacvezető stabilitás, modern genetika és kiemelkedő terméseredmények 2025-ben is.

EZT OLVASTAD MÁR?