Tömegével zárnak be a tehenészetek: kiderült, mi áll a háttérben

agrarszektor.hu
Meglepően nagy számban zárnak be az Egyesült Királyság tejipari vállalatai és farmjai, 2018 novembere óta ugyanis több mint 220 tejtermelő hagyta el az iparágat. Egyes elemzők szerint ez nagyrészt a növényi tejek és a vegán fogyasztói réteg növekedésének tudható be.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Élelmiszerügyi Szövetség (FSA) legfrissebb adatai szerint 2018 novembere óta 222 tejtermelő, vagyis a brit tejipar mintegy 2,5 százaléka hagyta el az iparágat - írja a prove.hu. Ebbe ráadásul beletartoznak a bivaly-, kecske-, és juhtej-előállító vállalatok is, a tehéntej mellett. Összehasonlítva a 2017 októberben kiadott jelentéssel - amikor még csak 79 bezárt tehenészetről számoltak be -, ez hatalmas ugrásnak számít.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Egyes elemzők szerint a brit tehenészetek tömeges bezárása a vegán fogyasztói réteg növekedésének köszönhető. Egy 2018 márciusában készült felmérés szerint az Egyesült Királyság lakossága egyre inkább nyit a vegán és vegetáriánus életmód felé, ugyanis 3,5 millió ember (7 százalék) vegánnak, 9,2 millió (14 százalék) vegetáriánusnak vallotta magát. Ez elképesztő növekedés, az egyik magazin szerint ugyanis 2016-ban még csak 540 ezer brit vegánt tartottak számon.

Az Arla leszerződött termelőinek száma 2014 óta folyamatosan csökken Európa szerte, és a legutóbbi adatok szerint jelenleg 11262 termelő tartozik a tejfeldolgozóhoz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?